بررسی تاثیر استراتژی تجاری شرکت ها بر روی سیاست مالیاتی شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MDMCONF05_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات از دانشگاه علم و هنر یزد
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته ی حسابداری از دانشگاه آزاد نورآباد ممسنی
چکیده
شرکت های محافظه کار و فرصت طلب مزایای رقابتی ای دارند که می تواند منجر به رفتاراجتناب از مالیات کمتر یا بیشتری شود. تحقیق حاضر با بررسی استراتژی تجاری شرکت ها و تاثیر آن بر سیاست مالیاتی آنها می تواند به سازمان امور مالیاتی کمک کند که با تعیین استراتژی شرکت ها سطح اجتناب مالیاتی را مشخص کنند و سپس با وضع قوانین مناسب مانع از کاهش مالیات پرداختی تو سط شرکت ها شود. از اینرو جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه ی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، طی سالهای ۱۳۹۱تا ۱۳۹۵ تشکیل می دهد. با استفاده از نرم افزار spss نرمال بودن داده ها را مورد بررسی قرار می دهیم سپس برای آزمون مدل از نرم افزار Eviews مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت . ازآنجایی که این تحقیق به دنبال بررسی رابطه عملکرد شرکتها با اجتناب مالیاتی با توجه به استراتژی های انتخاب شده می باشد ، روش تحقیق جهت انجام مطالعه مورد نظر ، از نوع همبستگی می باشد و بوسیله آزمون ضریب همبستگی ، میزان همبستگی بین متغیرمستقل را با هر یک از متغیرهای وابسته تعیین کرده و سپس با استفاده از مقدار احتمال((p-value مربوطه با توجه به سطح معنی دار مورد نظر مشخص می کنیم که آیا ارتباطی بین متغیرهای مستقل و وابسته وجود دارد یا خیر. نتایج حاصل ازاین پژوهش هر سه فرضیه را تایید می نماید که شرکت های فرصت طلب به اندازه شرکت های محافظه کار از سیاست های فرار مالیاتی استفاده می کنند. همچنین شرکت های فرصت طلب از سیاست های تهاجمی و روشهای بیشتری برای فرارمالیاتی نسبت به شرکت های محافظه کار استفاده می کنند.کلیدواژه ها
استراتژی تجاری شرکت ها ، سیاست مالیاتی ، بورس اوراق بهادار تهران ، شرکت های فرصت طلب و محافظه -کارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.