بررسی رابطه بین هموارسازی سود و حق الزحمه حسابرسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF05_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بدیعی

استادیار، گروه حسابداری، دانشکده اقتصاد و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، تهران، ایران.

میثم کرملو

دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

رویا مصطفایی

دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

چکیده

در پژوهش حاضر با بررسی درک حسابرسان از هموارسازی سود و اینکه آیا حسابرسان، هموارسازی سود را در تصمیمات قیمت گذاری (حق الزحمه حسابرسی) لحاظ می کنند، برای اولین بار به بررسی تاثیر هموارسازی سود بر حق الزحمه حسابرسی پرداخته شده است. برای این منظور، فرضیه آزمون با به کارگیری روش رگرسیون خطی چندگانه و نمونه ای شامل ۱۹۸ شرکت در دوره زمانی ۱۳۹۵ الی ۱۴۰۰، مورد پژوهش قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که هموارسازی سود به طور منفی با حق الزحمه حسابرسی مرتبط است. در واقع حسابرسان شرکتهایی که هموارسازی بیشتری دارند را کم ریسک تر در نظر گرفته و حق الزحمه پایین تری مطالبه کنند. همچنین نتایج نشان داد زمانی که صاحبکاران دارای مالکیت نهادی کمتر و اندازه کوچک تر هستند، رابطه منفی بارزتر میشود. نتایج پژوهش از این موضوع حمایت می کند که حسابرسان، هموارسازی سود را به جای یک رفتار فرصت طلبانه، به عنوان پیش بینی عملکرد مطلوب آتی در نظر می گیرند و در نتیجه حق الزحمه کمتری مطالبه می کنند.

کلیدواژه ها

هموار سازی سود، حق الزحمه حسابرسی، : مالکیت نهادی، اندازه شرکت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.