تاثیر شکاف مالکیتی بر حق الزحمه و نوع حسابرس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF05_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام پیلان نژاد

دانشجوی ارشد حسابداری، دانشکده علوم مالی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

محسن تنانی

استادیار گروه حسابداری، دانشکده علوم مالی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

زهرا دیانتی دیلمی

دانشیار گروه حسابداری، دانشکده علوم مالی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

مدیران شرکت با توجه به موقعیت خود، بر تهیه اطلاعات مالی تاثیر گذار بوده و جهت افزایش منافع خود تلاش می نمایند. این انگیزه مدیران موجب افزایش هزینه های نمایندگی می شود. هر چه تضاد بین مالکیت و مدیریت بیشتر شود، هزینه های حسابرسی افزایش می یابد و حسابرسان به منظور رسیدگی های خود حق الزحمه بالاتری را از شرکت مطالبه می نمایند. همچنین تضاد بین مدیران و مالکیت بر نوع موسسه حسابرسی تاثیر گذار است زیرا هرچه موسسات حسابرسی معتبرتر باشند کیفیت خدمات حسابرسی بالاتر می رود. حسابرسی صورتهای مالی توسط موسسات صاحب امتیاز موجب می شود تضاد منافع بین مدیران و مالکان، کاهش یابد و کیفیت صورتهای مالی بالا رود. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر شکاف مالکیتی بر حق الزحمه و نوع حسابرس در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ بود. بدین منظور دادههای ۱۶۵ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. این پژوهش از نوع کاربردی است که به توصیف همبستگی بین متغیرهای مورد مطالعه می پردازد. برای آزمون فرضیههای پژوهش، مدل های رگرسیون بر مبنای پانل برآورد شدند. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان میدهد که رابطه منفی و معناداری بین شکاف مالکیتی بر نوع حسابرس وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بین شکاف مالکیتی و حق الزحمه حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

مالکیت مدیریتی، مالکیت نهادی، حق الزحمه حسابرسی، نوع حسابرس، موسسات حسابرسی بزرگ، رتبه بندی موسسات حسابرسی، حسابرسی دولتی، حسابرسی خصوصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.