بررسی و مقایسه بوستان های شهری با تاکید بر ملاحضات مورد نظر توان یابان (مقایسه بوستان های ایرانی،شقایق،یاس،صنوبر شهرشیراز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_677
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان نوبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

چکیده

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از نوعی ناتوانی رنج می برند که می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از افراد بسته به ماهیت ناتوانی خود، آسیب های جسمی یا اجتماعی را تجربه می کنند. آسیب های اجتماعی ناشی از سیاست های مدنی است که نیازهای افراد معلول را در نظر نمی گیرد، استانداردهایی که برای این افراد برآورده نشده اند. در این پژوهش، موانعی که معلولان در محیط های فیزیکی و اجتماعی تجربه می کنند، از نظر فضای پارک شهری بررسی شده است امروزه یکی از مشکلات شهرهای ما نامناسب بودن فضاهای عمومی شهری است به منظور استفاده از افراد ناتوان جسمی باید شرایطی را برای ایجاد فضاهای مناسب در آن فراهم می کند. شهرهای ما مسئله مهمی است. ایجاد و ارائه فضاهای مستقل و انفرادی برای افراد ناتوان مهمترین مرحله همگرایی اجتماعی است. هدف اصلی این گزارش بررسی این موضوع است که آیا برخی از پارک های شهری درشیراز برای استفاده افراد معلول مناسب هستند یا خیر. این تحقیق توصیفی با بررسی مطالعات اسنادی و کتابخانه ابتدا معیارهای مقایسه پارک های نمازی،علوی،امام رضا،خلدرین شهرشیراز را استخراج شده است و سپس با روش AHPوزن معیارها بدست آمده و برای رتبه بندی این پارک ها از روش TOPSIS استفاده شده است. و مشخص شد که هر کدام از بوستان های ایرانی،شقایق،یاس،صنوبر طبق معیار ها برای افراد معلول مناسب و مفید نیستند. نتیجه بررسی ها نشان داده که به ترتیب بوستان های ایرانی،شقایق،یاس،صنوبر تبرای حضور افراد معلول میتواند محیط مناسب تر باشند. بنابراین کمبودهای موجود در پارک های شهری می تواند از ارزیابی و اطمینان از فعالیت های اوقات فراغت، انطباق اجتماعی و فعالیت های ورزشی برای افراد معلول جلوگیری کند. بنابراین، این محیط ها می توانند فرصت ها را برای فعالیت های اوقات فراغت و مشارکت اجتماعی افراد دارای معلولیت مادام العمر به حداکثر برسانند.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی:بوستان،شیراز،توان یابان، TOPSIS ,AHP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.