روابط ریاضی تزریق فوم در محیط متخلخل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF08_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهاری مقدم

دکتری مهندسی نفت، استادیار، گروه مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت، اهواز، ایران

سیدمحمدرضا موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت مخازن، گروه مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت، اهواز، ایران،

چکیده

به طور متوسط ، روشهای تولید متعارف از یک مخزن حدود ۳۰ درصد از نفت اولیه را تولید می کنند. نفت باقیمانده، نزدیک به ۷۰ درصد از منبع اولیه ، یک هدف بزرگ و جذاب برای افزایش بازیابی نفت است . یکی از تکنیک های مورد استفاده برای افزایش بازیابی نفت ، سیلاب گازی است . گازهای مورد استفاده در سیلاب گازی (مانند کربن دی اکسید ، هیدروکربن ها، نیتروژن،و غیره) معمولا چسبناک تر و چگالی کمتری نسبت به آب و نفت خام دارند که منجر به انتقال گاز بانفوذپذیری بالا می شود. سیلاب گازی معمولا دارای راندمان جابجایی حجمی ضعیفی است . تزریق گاز، همراه با محلول سورفکتانت ، می تواند کفی (فوم) تولید کند که تحرک بسیار کمتری نسبت به گاز دارد بنابراین ، برای کنترل تحرک تزریق گاز شرایط مناسبی را فراهم می کند. استفاده از فوم به عنوان روشی برای افزایش بازیابی نفت منجر به کنترل تحرک گاز شده است .هدف این مقاله تشریح مفاهیم فوم و رویکردهای مدل سازی جریان فوم در محیط متخلخل است . علاوه بر این ، بررسی تمام رویکردهای مدل فوم موجود از جمله مکانیکی ، نیمه تجربی و تجربی را بررسی می کند. و رویکردهای متفاوتی را برای به دست آوردن پارامترهای مدل ها در شبیه سازها ارائه می کند. نتایج مقایسه نشان داد که مدل های تجربی به دلیل پارامترهای کمتر مورد نیازو محاسبه سریع تر برای مطالعه شبیه سازی مناسب تر هستند. با این حال، این مدل ها ممکن است در جریان فوم گذرا مناسب نباشند. علاوه بر این ، چالش های مربوط به نتایج این بررسی بینش ارزشمندی در مورد رفتار فوم ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

کنترل تحرک؛ مدل سازی جریان فوم؛ پارامترهای مدل فوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.