مروری بر تخریب میکروبی میکروپلاستیک های پلی اتیلن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF08_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار کاشی ساز

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه صنعتی شریف

زهرا قبادی نژاد

مرکز تحقیقات بیوشیمی و کنترل محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف

سهیلا یغمایی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف ، دانشگاه صنعتی شریف

محمدباقر پژمان

کارشناسی مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی شریف

ریحانه دانشیار

کارشناسی مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در سالهای اخیر میکروپلاستیک های زیست تخریب ناپذیر MP) ها) که آلودگی بسیاری در خاک ایجاد می کنند، به یک نگرانی عمده در سراسر جهان تبدیل شدهاند. این ذرات پلاستیکی به دلیل اندازه کوچک دارای مساحت سطحی بزرگی بوده و توانایی زیادی برای جذب به سلولهای بیولوژیکی دارند. این ذرات به دلیل داشتن سطح آبگریز توانایی بسیاری در جذب آلایندههایی مانند فلزات سنگین ، مواد سمی دارویی ، نرم کننده ها و ... دارند. میکروپلاستیک ها معمولا در محیط زیست مقاوم هستند و این امر باعث می شود در طول زنجیره غذایی منتقل شوند. تحقیقات بر روی تخریب میکروپلاستیک ها بر دو رویکرد زیستی و غیر زیستی متمرکز شده است . تا به امروز، میکروارگانیسم هایی مانند جلبک ها، قارچها و باکتری ها به عنوان ابزاری برای درمان آلودگی میکروپلاستیک ها، توجه دانشمندان را جلب کرده اند. میکروپلاستیک های پلی اتیلن ، ازمهم ترین میکروپلاستیک ها در محیط زیست هستندکه به دلیل مقاومت در برابر تخریب بیولوژیکی و وجود مواد افزودنی سمی ، آلودگی های جدی را در محیط های طبیعی ایجاد کردهاند. این مقاله به بررسی تجزیه میکروبی میکروپلاستیک های پلی اتیلن به عنوان یکی از مهم ترین میکروپلاستیک های موجود در محیط زیست می پردازد و پژوهش های اخیر در این زمینه را مورد بررسی قرار می دهد.

کلیدواژه ها

میکروپلاستیک ، تجزیه میکروبی ، باکتری ، پلی اتیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.