بهبود گرفتگی غشای پلی اتر سولفون با استفاده از نانوذرات -۱۲۶Mil-۲NHبرای فرایند تغلیظ شیر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
- کد COI اختصاصی: OGPCONF08_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 306
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گرایش جداسازی، دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
در این پژوهش ، به بررسی بهبود گرفتگی غشای پلی اترسولفون با استفاده از سنتز نانوذرات ۲-NH۱۲۵Mil- برای کاربرد لبنیات پرداخته شدهاست ، و درصد بهینه نانوذره جهت بهبود خواص گرفتگی غشا تعیین گردید. این نوع نانوذره برای کاربرد غشای لبنیات تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است . در ابتدا محلول پلیمری با درصد های مختلف از نانوذره جهت ساخت غشا تهیه شد و پس از اماده سازی غشای اولترافیلتراسون با دستگاه Doctor Blade، تست های مشخصه یابی نظیر SEM، EDX و میزان گرفتگی کلی ، گرفتگی موقت و گرفتگی دایم برای هر غشا انجام شد. تصاویر SEM به ما نشان داد که حضور نانوذره ۲-NH۱۲۵Mil- موجب افزایش اندازه و تعداد حفرات روی سطح غشا می شود، که این امر موجب افزایش میزان شار عبوری از غشا می گردد. همچنین آنالیز EDX حضور نانوذرات بر سطح غشا را اثبات نمود و عناصر اصلی نانوذره یعنی Ti و N را بر روی سطح غشای اصلاح شده نشان داد. تست گرفتگی نیز برای کلیه غشا ها انجام شد و مشخص گردید که میزان گرفتگی کلی برای غشای اولیه (بدون نانوذره) ۳۰% بوده که این عدد برای غشای بهینه اصلاحی به ۲۴% رسید. غشای بهینه نیز ۳M (حاوی ۱۵,۰% نانوذره) بود که دارای بهترین خواص را در بین غشاهای اصلاحی داشت . شار شیر نیز برای کلیه غشاها بررسی شد که حاکی از افزایش شار برای غشای اصلاح شده بودیم . این پارامتر از ۱h-۲Lm ۶,۲۷ برای غشای ۰M به ۱h-۲Lm ۵,۳۸ برای غشای ۳M افزایش یافت . همچنین جهت اطمینان از سنتز مناسب نانوذره، دو تست مشخصه یابی TEM و BET از نانوذره گرفته شد، که تست اول نانو بودن ابعاد ذرات را به خوبی نشان می دهد و تست دوم نیز میزان سطح ویژه نانوذره را مشخص کرد که مقدار آن ۴۵,۹۵۸ بود و نشان دهند سطح ویژه بالای نانوذره می باشد.کلیدواژه ها
غشای لبنیات، ۲-NH۱۲۵Mil-، گرفتگی غشا، پلی اترسولفونمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.