ارزیابی پتروفیزیکی سازند آسماری در مخزن ابوذر با استفاده از نرم افزار ژئولاگ
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
- کد COI اختصاصی: OGPCONF08_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 309
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی قوچان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
کارشناسی ارشد مهندسی نفت، مدیر و موسس خانه مهندسی نفت، تهران
چکیده
نمودارهای چاه پیمایی از منابع اصلی مطالعات مخزنی و تعیین خصوصیات کیفی مخزن می باشند. پارامترهایی نظیر تخلخل، سنگ شناسی و اشباع آب بر اساس نگاره های گاما، تخلخل نوترونی، دانسیته، صوتی و مقاومت مخصوص الکتریکی با استفاده از نرم افزار Geolog استخراج می شود. عدم قطعیت نتایج ارزیابی پتروفیزیکی در مخازن کربناته به دلیل پیچیدگی بافت سنگ قابل ملاحظه می باشد. در این مقاله به کمک نمودارهای پتروفیزیکی نتایج ارزیابی و فواصل تولیدی، در یک مخزن کربناته نفت و گاز، مشخص میگردد.ارزیابی پتروفیزیکی سازندهای کربناته دارای پیچیدگی های فراوانی می باشد. لذا تلاش بر این است تا تنها بر اساس نمودارهای چاه پیمایی روش مستدل و نظام مندی جهت استخراج پارامترهای ارزیابی پتروفیزیکی تنها بر اساس نگاره های چاه پیمایی استخراج گردد. با توجه به لیتولوژی پیچیده این مخزن، تفسیر پتروفیزیکی (Petrophysics) از روش آماری مولتی مین (Multimin) که روشی نوین و پیشتاز در ارزیابی پارامترهای مخزنی در نرم افزار ژئولاگ به حساب می آید، می تواند به تعیین دقیق سنگ شناسی و سایر خواص پتروفیزیکی مخزن کمک شایانی نماید. در مرحله بعد از نتایج پتروفیزیکی و دادههای مغزه روابط مستدل برای تعیین تراوایی استخراج و برای این مخزن اعمال شده ابتدا با ورود داده ها و اطلاعات گرفته شده به نرم افزار ژئولاگ به ترسیم نمودارهای چاه پیمایی پرداخته و در ادامه به بررسی این لاگها پرداخته و تصحیح لاگهای موجود انجام میگیرد که در ادامه به تفسیر تراوایی و لیتولوژی نیز دست میابیم و در پایان نتیجه گیری و ارزیابی از شرایط کیفیت مخزن از لحاظ بهره دهی مناسب ارائه می دهیم.کلیدواژه ها
ارزیابی پتروفیزیکی، سازند آسماری، نرم افزار ژئولاگمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های ایمنی و زیست محیطی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک تکنیک هازن
- بررسی هیدرودینامیک و زمان اختلاط مخرن همزندار با استفاده از تکنیکهای سرعت سنجی ذرات و القای صفحهای نور فلئورسانس
- کاربردها و چالش های موجود در استفاده از روش تست سازند جهت بررسی خواص استاتیک و دینامیک مخزن
- کاربرد هوش مصنوعی در پیش بینی فرصت های صادرات محصولات صنعت پتروشیمی
- روش های ازدیاد برداشت نفت با استفاده از گاز در میادین فراساحلی: ویژگی ها، نحوه اجرا و شرایط عملیاتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.