شاخصه های مدیر کارآمد و مدیریت اسلامی بر مبنای آیات قرآن و نهج البلاغه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO12_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 356
نویسندگان
استادیار تاریخ اسلام دانشکده الهیات دانشگاه پیام نورایران
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ تشیع دانشگاه پیام نور ایران
چکیده
از روزی که بشر پا به عرصه خاک نهاد و با خانواده و قوم و قبیله، زندگی اجتماعی خود را آغاز نمود، اندیشه مدیریت و چگونگی سرپرستی درست همان مجموعه کوچک، دغدغه اصلی او شد. در جهان امروز که علوم، تکنولوژی و دانش پیشرفت نموده و سازمان های بزرگ صنعتی و تولیدی به وجود آمده است، مهم ترین مسئله، چگونگی اداره ی مجموعه های عظیم انسانی است. از یک سو جهان هر روز به سمت بی عدالتی اداری در سیستم های پیچیده بوروکراسی، پیش می رود و از دیگر سو، مدیریت به فنی پیچیده و تکنیکی تبدیل شده است، لذا لازم است با بهره گیری از کتاب، سنت، فقه پویای اسلامی و علم مفید و به روز، مدیرانی کارآمد و مدیریتی سالم و نظام مند، ارائه شود. هدف اصلی پژوهش، بررسی شاخصه های مدیر کارآمد و مدیریت اسلامی بر مبنای آیات قرآن و نهج البلاغه است و این پژوهش با بهره گیری از ابزار الکترونیکی و مطالعات کتابخانه ای و با روش توصیفی – تحلیلی انجام شده است. بر همین مبنا، سوال اصلی آن است که؛ ویژگیهای اصلی مدیر کارآمد و مدیریت اسلامی برمبنای قرآن و نهج البلاغه چیست؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد؛ آن مفهوم ذهنی که از مجموع رفتار مدیران درک می کنیم، مدیریت نام دارد و مدیر کارآمد، کسی است که می تواند فعالیت های افراد را برای رسیدن به هدف یا اهداف معینی هماهنگ و به صورت شایسته ای سازمان دهد و به طور خلاصه ویژگی ها و معیارهای مدیر موفق و کارا، از دیدگاه قرآن کریم و نهج البلاغه عبارت از: ایمان و تقوا، تخصص و تعهد با شرایط و ضوابط مشخص و معین، می باشد.کلیدواژه ها
مدیر کارآمد، تقوا، تعهد، تخصص، مدیریت اسلامیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.