تحلیل مفهومی فرهنگ
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO12_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 198
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
چکیده
فرهنگ آن دسته از مفاهیمی است که ظاهری کاملا ساده دارد، اما باطن آن بی نهایت پیچیده است و ابهامات زیادی در خود نهفته دارد. آنچه که فرهنگ در نظر عموم مردم جلوه یافته است با ادبیاتی که در علوم انسانی مطرح است، تفاوت های مبنایی بسیاری دارد. همچنین این مفهوم در بین فیلسوفان، جامعه شناسان و متفکران مختلف نیز، محل بحث و اختلاف است. مقاله حاضر با روش اسنادی و کتابخانه ای در پی یافتن و روشن سازی مفهوم دقیق فرهنگ است. یافته ها حاکی از آن است که که این مفهوم از زمان خلقت حضرت آدم(ع) قابل استنباط است از طرف دیگر فرهنگ را نمی توان مختص به زمان و یا مکانی خاص محدود کرد و یا آن را موروثی دانست. فرهنگ می تواند امری اکتسابی باشد و فرد آن را از بد تولد تا مرگ از جامعه و گروه های طبقاتی خود اخذ نموده و بر آن بیافزاید. از طرفی یک فرد با فعل خود، خواه خوب یا بد به تنهایی نمی تواند فرهنگ یک جامعه را نمایندگی کند و همه فرهنگ جامعه نیز لزوما در یک فرد جمع نیست. همچنین بررسی ها به ما خاطر نشان کرد فرهنگ متحرک و در هر حال روبه رشد و نو شدن است. از سوی دیگر فرهنگ یک جامعه، متکی به شخصیت افراد آن جامعه؛ و شخصیت افراد، متاثر از فرهنگ جامعه می باشند و هر یک در تاثیر و تاثر با هم، فرهنگ خرد و کلان را می سازند و بر آن می افزایند. در نتیجه می توان گفت فرهنگ مجموعه ای از صفات بالفعل و همچنین بالقوه ی یک فرد یا گروهی از انسانهاست.کلیدواژه ها
فرهنگ، تحلیل مفهومی، جامعهمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.