حق استفاده از آبراه های بین الملل با استناد به کنوانسیون ۱۹۹۷ سازمان ملل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY06_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 783
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحسان کمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل عمومی

چکیده

امروزه با توسعه بهره برداری از آبراهه های بین الملل در امور غیر کشتیرانی از جمله کشاورزی بازرگانی تجاری و غیره این آبراه ها نسبت به سالهای قبل اهمیت خود را بیش از پیش نمایان نموده. از این رو وجود اصول متداول در حقوق بین الملل عمومی و همچنین اصول همکاری در بین کشورها در منشور سازمان ملل متحد و شماری از معاهدات بین المللی چند جانبه و دوجانبه بر آن تاکید شده،به عنوان مثال: منازعات آبراه آبراههای بین الملل در بین کشور ایران و عراق در سال های اخیر به صورت حادتر مورد توجه قرار گرفته که بدون همکاری بین دو کشور قابل حل و فصل نیست.وجود معاهدات و موافقت نامه هایی در سطح بین الملل اهمیت خود را نشان می دهد. با توجه به گرمای تدریجی کره زمین و کاهش منابع آب شیرین در دسترس بشر،شدت مناقشات آبی بین کشورهای واقع در حوضه های آبریز مشترک نسبت به قبل بیشتر شده. با توجه به موارد ذکر شده مواد مقررات بین المللی درباره آب های فرامرزی تدوین شده که این قواعد عبارت اند از :۱)قواعد هلسینکی, ۲) کنوانسیون آب اروپا ۳)کنوانسیون آبراهه سازمان ملل متحد، ۴) قواعد منابع آب برلین. که در این مقاله به بررسی در مورد، موارد ذکر شده پرداخته و همچنین اعلام نظر ایران نسبت به کنوانسیون ۱۹۹۷ سازمان ملل متحد و اختلافات میان کشور ایران بر سر حوزه های آبریز مشترکی نیز پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

آبراه های بین المللی،معاهدات،کنوانسیون،بهره برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.