شناسایی انواع حفره های موجود در الگوریتم های نهان نگاری تصویر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEE19_331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا کیوان پور

تهران، دانشگاه الزهرا، گروه مهندسی کامپیوتر

فرشاد مریخ بیات

زنجان، دانشگاه زنجان، گروه مهندسی برق

فرنوش مریخ بیات

چکیده

نهان نگاری تصویر یکی از روش های نوین حفاظت از انواع اطلاعات با ماهیت های گوناگون است. در حالتیکه اطلاعات نهان نگاره حالتی محرمانه داشته باشند یا استخراج کامل آن ها منوط به حفظ صحت تمامی بیت های تشکیل دهنده آن باشد، مبحث امنیت اطلاعات نقش ویژه ای خواهد داشت. برای دستیابی به یک روش نهان نگاری ایمن از ملزومات مورد نیاز، شناسایی حفره های موجود در روش های پایه ای است که مبنای کار طراحی اولیه روش جدید قرار خواهند گرفت. به همین منظور در ابتدا به بررسی نقاط ضعف و قوت مهمترین روش های نهان نگاری پرداخته و در ادامه دسته بندی نظام مندی از الگوریتم های ارائه شده در دو دهه اخیر با در نظر گرفتن ایده اصلی مورد استفاده، حسن ها و ضعف های آن ها ارائه گشته است. در پایان انواع حفره های موجود در الگوریتم های نهان نگاری تصویر در چهار گروه تحت عناوین حفره های پایداری، امنیتی، عملیاتی و ذاتی دسته بندی شده اند. با معرفی آسیب پذیری هر کدام از این گروه ها، راه حلی کلی تحت عنوان روش های ارائه شده توسط محققان ارائه شده است. آنچه در این میان حائز اهمیت است، گرایش روش های نوین به مفاهیم مطرح در حوزه فرکانسی و استفاده هر چه بیشتر از روش های ترکیبی، به منظور ایمن سازی هر چه بیشتر راه حل است.

کلیدواژه ها

نهان نگاری تصویر، نهان نگاره، دامنه فضایی، دامنه فرکانسی، تبدیلات تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.