راهکارهای توانمند سازی شهرداری ها جهت کسب درآمد پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY06_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده نادعلی زاده

مسئول امور حقوقی شهرداری دامغان دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرمشناسی؛دانشگاه آزاد اسلامی مشهد؛ مجتمع بین المللی گلبهار

معصومه ابراهیمی ورکیانی

کارشناسی ارشد حسابداری ؛مسئول امور اداری شهرداری دامغان

چکیده

به علت رشد جمعیت شهرنشین، یافتن راهکارهای افزایش درآمد در شهرداری ها به مسئله ای مهم تبدیل شده است. شهرداری ها نیاز دارند منابع درآمدی تازه ای ایجاد کنند که بتواند پاسخگوی نیازهای مالی شان باشد و بتوانند خدمات و زیرساخت های جدید خود را توسعه دهند. هزینه نگهداری و بازسازی زیرساخت های فعلی هم با گذشت زمان افزایش می یابد. این موضوع سبب می شود تا مدیران این بخش همواره به دنبال راهکارهای افزایش درآمد در شهرداری ها باشند. همه منابع درآمد شهرداری ها پایدار نیست. پایداری درآمد را مهمترین اصل در اهمیت منبع درآمد شهرداری است. پرداخت قسمتی از مالیات ها به شکل مالیات بر ارزش افزوده که از طریق دولت پرداخت می شود مهم ترین منبع درآمد در شهرداری هاست. مشارکت عمومی یا خصوصی که به شکل عوارض پرداخت می شود ،درآمد حاصل از پروژه های عملیاتی،توسعه گردشگری،توسعه زیرساخت ها، بهبود ساختارهای مالی،وصول مطالبات،تنظیم لایحه درآمدهای پایدار،استفاده از استارت آپ ها، فروش اوراق و ... از دیگرراهکارهای درآمد زا برای شهرداری ها محسوب می گردند. شناسایی منابع پایدار درآمد در شهرداری ها نیازمند داشتن سامانه یکپارچه اطلاعاتی می باشد. این سیستم ها با کمک به شناسایی منابع، پیگیری وصول و مدیریت منابع درآمدی درآمدهای بالقوه شهرداری را قابل وصول می کنند.بر اساس بررسی های صورت گرفته در ایران در بیشتر شهرداری های کوچک منابع درآمدی به درستی شناسایی نشده است. بسیاری از این شهرداری ها بدون داشتن یک بانک اطلاعاتی از درآمدهای خود تصور میکنند امکان بهره برداری پایدار از این منابع وجود ندارد. همین امر سبب می شود تا یافتن راهکارهای افزایش در آمد در شهرداری ها با چالش مواجه شود.

کلیدواژه ها

شهرداری، درآمد،عوارض، شهر،شهرداری دامغان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.