استخراج نشانه های پایدار در نقاشی کودکان دارای نشانه های اضطراب، افسردگی و پرخاشگری: روشی نوین برای غربالگری اختلالات شایع در کودکان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روان شناسی تربیتی: مداخلات روانی-تربیتی
- کد COI اختصاصی: CEDP05_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 273
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد مشاوره توانبخشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب
چکیده
تشخیص به هنگام اختلالات در دوران کودکی، اهمیت بالایی دارد و به بهبود سلامت روانجامعه کمک می کند. غربالگری اختلالات در دوران مدرسه در راستای بهبود سلامت رواننسل جدید جامعه، امری ضروری است اما هزینه و زمان زیادی نیاز دارد که در بیشتر مواقع،از محدوده امکانات و بودجه ادارات آموزش و پرورش خارج است. هدف از پژوهش حاضر،یافتن نشانه های پایدار برای پیش بینی وجود افسردگی، اضطراب و پرخاشگری از طریقنقاشی های کودکان بوده است؛ به طوری که به عنوان یک روش غربالگری بدون هزینه درمدرسه ها و توسط کادر آموزشی قابل استفاده باشد. بدین منظور، ۱۱۸۳ نقاشی از کودکان۵ تا ۱۰ ساله با موضوع آزاد با روش دادستان (۱۳۸۶) و بار دیگر بر اساس فرضیه هایپژوهش جاری و تحت عنوان مقیاس Pinto تفسیر شده اند. هر دو نسخه تفسیر با بازخوردمراقبت کننده یا مربی کودک، و نیز آمار شیوع اختلالات مربوطه در میان کودکان ایران وجهان، مقایسه شد. نتایج مقایسه میانگین های احتمال وجود اختلال در دو روش تفسیرنشان داد که استفاده از روش تفسیر ساختاری نقاشی های کودکان، نتایجی نزدیک به آمارشیوع اختلال منتشر شده از ایران و سایر نقاط جهان است و می تواند به عنوان یک روشساده و کم هزینه برای غربالگری افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در کودکان ایرانیمیتواند مورد استفاده قرار گیرد. این شیوه با توجه به هزینه ناچیز و روش ساده ای که دارد،قابل استفاده در مدرسه ها و مراکز آموزشی سراسر کشور بوده، و به راحتی توسط مربیانآموخته میشود. همچنین به دلیل اینکه این شیوه کاملا ساختاری بوده و مستقل ازتحلیل های سطح بالای روانشناسی است، به راحتی میتواند توسط هوش مصنوعی فراگرفتهشود و در قالب یک محصول مفید ارائه گردد.کلیدواژه ها
غربالگری، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، تفسیر نقاشی، ساختار نقاشیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.