بررسی تاثیر برنامه "آموزش مدیریت والدین "بر رابطه والد- فرزندی والدین کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه/بیش فعالی مراجعه کننده به مراکز مشاوره منتخب شهر تهران در سال ۱۴۰۰
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روان شناسی تربیتی: مداخلات روانی-تربیتی
- کد COI اختصاصی: CEDP05_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 193
نویسندگان
مربی آموزشی گروه مدیریت و روانپرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
استادیار گروه سلامت جامعه دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده
اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی (ADHD) شایع ترین اختلال عصبی و رفتاری دوران کودکیمی باشد که منجر به مشکلات ارتباطی بین والدین و فرزندان می شود. برای بهبود تعاملاتخانوادگی و اجتماعی این کودکان به مداخلات روانی و اجتماعی نیاز است یکی از این مداخلاتبرنامه "آموزش مدیریت والدین" می باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر برنامه آموزشمدیریت والدین بر رابطه والد- فرزندی، والدین کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه/ بیشفعالی می باشد. در این پژوهش تجربی، تعداد ۴۰ نفر از والدین دارای کودکان مبتلا به اختلالکمبود توجه/ بیش فعالی مراجعه کننده به مراکز مشاوره منتخب شهرتهران با روش نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ۲۰ نفر از والدین به طور تصادفی در گروه آزمایش قرارگرفتند که در ۸ جلسه آموزشی ۶۰ دقیقه ای به مدت دو روز در هفته حضور یافتند و ۲۰ نفردیگر در گروه کنترل قرار گرفتند که جلسات آموزشی برای آنان برگزار نشد. ابزارهای پژوهششامل پرسشنامه دموگرافیک پژوهش گر ساخته و پرسشنامه پیوند خانوادگی پارکر (PBI)،بود. گرد آوری اطلاعات در سه مرحله پیش آزمون، پس از آموزش و یک ماه پس از آموزشصورت گرفت. در پایان داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و تحلیل کوواریانس مورد تجزیهو تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که برنامه آموزش والدینتوانسته است بر کاهش میزان حمایت افراطی و افزایش شاخص مراقبت در والدین دارای کودکانمبتلا به اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی در سطح (P> ۰/۰۵) تاثیر معنادار داشته باشد.توصیه می شود از برنامه آموزش مدیریت والدین در کنار درمان های دارویی و دیگر برنامه هایآموزشی، استفاده گردد. این برنامه می تواند در بهبود ارتباط والدین و کودکان در والدین دارایکودک مبتلا به اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی نیز موثر باشد.کلیدواژه ها
برنامه آموزش مدیریت والدین، رابطه والد-فرزندی، اختلال کمبود توجه/ بیش فعالیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.