پرورش هوش هیجانی دانش آموزان دوره ابتدایی: چرا و چگونه؟
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روان شناسی تربیتی: مداخلات روانی-تربیتی
- کد COI اختصاصی: CEDP05_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 128
نویسندگان
استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران
دانشجوی دکتری روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز
چکیده
بسیاری از مشکلات مدارس نتیجه ناکارآمدی اجتماعی و هیجانی است که بواسطه آن قدرتتحمل بسیاری از دانش آموزان تضعیف می شود و منجر به احساس سردرگمی، گیجی واضطراب آنها در کلاس درس می شود. همین امر مانع یادگیری موثر آنها نیز می شود.پژوهش حاضر با هدف تبیین ضرورت ها و همچنین چگونگی تلفیق برنامه ها و مداخلاتموثر بر پرورش هوش هیجانی دانش آموزان دوره دبستان انجام شد. برای انجام پژوهش ازروش اسنادی استفاده شد. جامعه پژوهشی تمامی منابع نوشتاری بین المللی در زمینههوش هیجانی بودند. برای انتخاب نمونه از روش نمونه برداری نظری استفاده شد. در تحلیلاسناد از روش فیش برداری الکترونیکی استفاده شد. نتایج تحلیل اسناد و داده ها نشان داد کهپرورش هوش هیجانی دانش آموزان دوره دبستان دارای پنج پیامد مثبت و بلندمدت است کهعبارتند از: افزایش سطح مهارتهای اجتماعی دانش آموزان، کاهش مشکلات رفتاری دانش آموزان،کاهش اضطراب امتحان در دانش آموزان، افزایش مهارتهای تفکری و توانایی یادگیری دانش آموزانو افزایش سطح سلامت روانی دانش آموزان. نتایج همچنین نشان داد که برنامه های پرورشهوش هیجانی تکه تکه شده، غیرپیوسته و دارای مداخلات فرعی و نامرتبط نمی توانند دربلندمدت اثربخش باشند. بر این اساس در مطالعه حاضر «رویکرد کلنگر مدرسهمحور» برایارتقاء هوش هیجانی دانش آموزان پیشنهاد شد که در آن به مسائل هیجانی در برنامهدرسی و سازماندهی تدریس و یادگیری، توسعه اخلاق حمایتی در مدرسه و محیط آن، وهمکاری ها در جامعه گسترده تر مدرسه پرداخته می شود. چنین رویکرد یکپارچه ای بهبهبود بهزیستی و سلامت روان، احساس تعلق و پیوستگی و همچنین پیشرفت تحصیلیدانش آموزان منجر می شود.کلیدواژه ها
هوش هیجانی، دانش آموزان، مقطع ابتدایی، رویکرد کلنگر مدرسه محورمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.