شبیه سازی محفظه داخلی یخچال/فریزر تجاری و بررسی تاثیر تغییرات در المان های سیکل تبرید

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF05_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رئوف نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشکده انرژی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته؛

سیدمحمدحجت محمدی

استادیار، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلیصنعتی و فناوری پیشرفته

امیربابک انصاری

استادیار، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلیصنعتی و فناوری پیشرفته

چکیده

با توجه به نیاز روزافزون مردم به محصولات غذایی سرد و منجمد، استفاده از یخچال/فریزرهای تجاری درسوپرمارکت ها و هایپرمارکت ها ضروری است. از مشکلات یخچال/فریزرهای تجاری میتوان به اتلاف بارسرمایشی، مصرف انرژی الکتریکی بالاتر نسبت به یخچال/فریزهای خانگی و نوسانات دمایی اشاره کرد. بسیاریاز سیست مهای سرمایش تجاری یا بدون در هستند و یا تعداد دفعات باز و بسته شدن درب آنها بسیار زیاد است.همین امر موجب شده است که اتلاف بار سرمایشی و به تبع آن مصرف انرژی در این سیستم ها زیادتر باشد. ازاین رو، تلاش برای بهبود عملکرد این سیستم ها و کاهش مصرف انرژی در آنها به یکی از اولویت های تحقیقاتیدر مجموعه صنایع غذایی تبدیل شد ه است. یکی از راهکارهای پیشنهادی برای کاهش اتلافات این سیستم ها، تغییردر چینش تجهیزات و محل قرار گرفتن اجزا، از جمله اواپراتور است. در این مقاله با مدلسازی و شبیه سازیمحفظه نگهداری مواد غذایی، تاثیر نحوه چیدمان المان های سیکل سرمایش بر عملکرد و میزان مصرف انرژیدر جهت بهبود عملکرد، کاهش مصرف انرژی و حرکت در مسیر توسعه پایدار، مورد بررسی قرار گرفته است.همچنین نتایج این مطالعه نشان می دهد که با تغییر محل لوله های اواپوراتور، ۹ / ۱۲ درصد از بار سرمایشی سیستمکاهش می یابد.

کلیدواژه ها

یخچال فریزر تجاری ، پرده هوا ، بهینه سازی مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.