برآورد تابش روزانه جهانی خورشید با استفاده از روش HDKR: مطالعه موردی – اهواز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EEDJ-9-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب شعیبی

Islamic Azad University Dezful Branch, Department of Mechanical Engineering, Dezful, Iran

مهدی مهرپویا

University of Tehran, Renewable Energies and Environmental Department, Faculty of New Science and Technologies, Tehran, Iran.

احسان اله عصاره

Islamic Azad University Dezful Branch, Department of Mechanical Engineering, Dezful, Iran

محسن ایزدی

Lorestan University, Mechanical Engineering Department, Faculty of Engineering, Khorramabad, Iran.

فتح الله پورفیاض

University of Tehran, Renewable Energies and Environmental Department, Faculty of New Science and Technologies, Tehran, Iran.

چکیده

یکی از مهمترین مراحل استفاده از هر منبع انرژی تجدید شوندهای برآورد صحیح آن است. تابش خورشیدی جهانی به طور کلی بر روی یک سطح افقی اندازه گیری می شود، در حالی که حداکثر مقدار تابش خورشیدی برخوردی بر روی یک سطح شیب دار می باشد. با این وجود، به منظور بهره گیری کامل از تابش خورشیدی روی سطوح کلکتور، سیستم های خورشیدی ثابت معمولی، هم فتوولتائیک خورشیدی و هم کلکتورهای خورشیدی صفحه تخت، بر روی سطوح شیبدار نصب می شوند. در این مطالعه به بررسی تخمین انرژی تابشی در سطح افقی و شیبدار کلکتورهای خورشیدی از مدل HDKR بهره گرفته شده است. در این راستا با استفاده از نرم افزار متلب به بررسی میزان انرژی دریافت شده توسط کلکتور خورشیدی در تمام سال پرداخته شد. نتایج این مطالعه نشان می دهند که در ایستگاه فرودگاه بین المللی اهواز ازنظر متوسط ماهانه، بیشترین مقدار تابش مستقیم برای آسمان صاف مربوط به ماه ژوئن با ۲۰۶ کیلووات در ساعت بر مترمربع و کمترین تابش مربوط به ماه فوریه با ۱۱۳ کیلووات ساعت بر مترمربع می باشد.

کلیدواژه ها

Keywords: Renewable energy, Direct radiation, Universal daily radiation, HDKR method, کلمات کلیدی: انرژی تجدید پذیر, تابش مستقیم, تابش روزانه جهانی, روش HDKR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.