مقایسه اثر خستگی عضلانی حاصل از انقباضات عضلانی زیربیشینه و بیشینه بر تغییرات همکوشی عضلانی و کنترل قامت: با توجه به تکنیک درون یابی تکانه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه روان شناسی ورزش، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MBSP-6-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب حاتمی بهمن بگلو

دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران

علیرضا فارسی

استاد، گروه رفتارحرکتی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران

حمیدالله حسنلویی

استادیار،گروه علوم رفتاری و شناختی، دانشکده علوم ورزش و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مارکوس تیلپ

دانشگاه گراتس، دانشکده علوم حرکتی، ورزشی و سلامت، گراتس، اتریش

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف مقای سه اثرات خستگی عضالنی با شدتهای مختلف بیشینه و زیربیش ینه بر تغییرات همکوشی های عضالنی و کنترل قامت انجام شد. روشها: ابتدا حداکثر نیروی بیشی نه آزمودنی، میزان حداکثر تحری ک الکتریکی عضله دو قلو داخلی و موج M اندازهگیری شد. سپس۱۲ آزمودنی دو پروتکل خستگی عضالن ی زیربیشینه و بیشینه را به طور تصادفی طی دو جلسه انجام دادند. قبل و بعد از انجام پروتکلها میزان خستگی مرکزی، خستگی محیطی، میزان تغییرات مرکز فشار و فعالیت الکتریکی عضالت اندازهگیری شدند. روش آماری آنوا با اندازهگیری تکراری و تی وابسته برای تحلیل دادهها استفاده شد. نتایج: تکانه استراحت بعد از انقباضات بیشینه نسبت به انقباضات زیربیشینه به طور معنادار کاهش یافت. همچنین خستگی زیربیشینه موجب کاهش معنادار در فعالسازی ارادی و حداکثر نیروی بیشینه نسبت به خستگی عضالنی بیشینه شد. انقباضات زیربیشینه موجب کاهش قابل توجه واریانس عضالت و همکوشیهای عضالن ی و از سوی دیگر موجب تغییرات معنادار بیشتر مرکز فشار نسبت به انقباضات بیش ینه شد )۰۵/۰> p.) نتیجهگیری: نتایج پژوهش حاضر راه را برای انجام مطالعات دیگر هموار میکند تا برنامههای تمرین ی را برای افرادی که در حفظ تعادل و سازماندهی همکوشی عضالنی مشکل دارند با نظارت بر تمرینات عضالن ی با شدت زیرب یشینه نسبت به بیشینه طراحی کنند.

کلیدواژه ها

خستگی مرکزی, خستگی محیطی, انقباضات بیشینه, انقباضات زیربیشینه, پایداری قامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.