اثر تورش های محلی گوگل بر عدم تقارن اطلاعاتی و واکنش بازار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه دانش حسابداری مالی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAK-9-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

رضا حصارزاده

دانشیار گروه حسابداری، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

مهدی مرادی

استاد گروه حسابداری، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

هدف: در این تحقیق، تاثیر میزان جست­و­جوهای محلی گوگل بر عدم تقارن اطلاعاتی قبل از اعلان سود و واکنش کوتاه­مدت و بلند­مدت بازار بعد از اعلان سود شرکت­ها بررسی می­شود. روش: تورش های محلی گوگل از طریق اطلاعات سرویس گوگل ترند، اندازه گیری می ­شود. همچنین، برای اندازه گیری عدم تقارن اطلاعاتی و واکنش بازار از بازده غیرعادی سهام در دو دوره قبل و بعد از اعلان سود استفاده می­شود. نمونه پژوهش شامل ۶۴ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ استفاده می­باشد. یافته­ها: نتایج تحقیق حاکی از این است که تورش های محلی باعث افزایش عدم تقارن اطلاعاتی قبل از اعلان سود می­شود. با این حال، اثر گذاری تورش های محلی بر واکنش بازار، محدود به یک دوره کوتاه مدت پس از اعلان سود می باشد. نتیجه گیری: در مجموع، شواهد نشان می­دهد که تورش های محلی حاصل از توجه سرمایه­گذاران به شرکت­های نزدیک به محل زندگیشان، بر عدم تقارن اطلاعاتی و واکنش کوتاه مدت بازار اثرگذار است. دانش افزایی: این پژوهش، نشان می­دهد که حتی در عصر اینترنت و سهولت دسترسی به اطلاعات شرکت ها، موقعیت جغرافیایی شرکت ها بر تصمیم­های سرمایه گذاران ایرانی و بازار سرمایه اثر گذار می­باشد

کلیدواژه ها

تورش آشنایی, تورش محلی, عدم تقارن اطلاعاتی, مزیت اطلاعات محلی, واکنش بازار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.