ویژگی های گزارشگری مالی و پاداش مدیریت: با تاکید بر نقش عدم تقارن اطلاعاتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه دانش حسابداری مالی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAK-9-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید پور حیدری

استاد، حسابداری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

مجتبی گل محمدی شورکی

استادیار، حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد، میبد، ایران

ابوالفضل زارع مهرجردی

کارشناسی ارشد، حسابداری، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

هدف: گسترش و پیچیدگی فعالیت های اقتصادی و اهمیت نقش مدیران در راهبری و نیل به اهداف راهبردی شرکت ها، زمینه لازم برای حساسیت ذینفعان نسبت به پاداش مدیران را فراهم کرده است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی رابطه بین ویژگی های گزارشگری مالی شامل قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری و کیفیت گزارشگری مالی با پاداش مدیریت است. به علاوه، شدت یا ضعف رابطه مذکور در شرایط محیط عدم تقارن اطلاعاتی نیز آزمون شده است.روش: برای موضوع موردمطالعه، تعداد ۱۰۴ شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ موردمطالعه قرار گرفته است. داده ها با استفاده تحلیل رگرسیون تجزیه وتحلیل شده است. یافته ­ها: نتایج نشان می دهد قابلیت مقایسه حسابداری و کیفیت گزارشگری مالی رابطه مثبت و معنی داری با پاداش پرداختی به مدیران دارد. بااین حال این رابطه تحت تاثیر محیط با شرایط عدم تقارن اطلاعاتی قرار ندارد.نتیجه­ گیری: به طور خلاصه استنباط می شود افزایش کیفیت گزارشگری مالی سبب کاهش هزینه های نمایندگی بین مدیران شرکت و ذینفعان مختلف خواهد شد و اثر آن هم بر افزایش پاداش پرداختی به مدیران متبلور می­شود.دانش­ افزایی: مسئولیت تهیه گزارش­های مالی بر عهده مدیریت واحد تجاری است. ویژگی­های گزارشگری مالی از قبیل کیفیت گزارشگری مالی و قابلیت مقایسه آن­ها می­تواند حاکی از تحقق وظایف مدیریت باشد که از جانب استفاده کنندگان به عنوان علامتی مثبت تلقی می­ شود و به ازای آن پاداش پرداختی به مدیران افزایش می ­یابد. در ضمن، علی رغم تبیین تاثیر قابلیت مقایسه بر پاداش مدیریت در پژوهش چوی و ساه (۲۰۱۹)، نوآوری این پژوهش تبیین چگونگی تاثیر کیفیت گزارشگری مالی بر پاداش مدیران نیز هست.

کلیدواژه ها

پاداش مدیریت, عدم تقارن اطلاعاتی, قابلیت مقایسه حسابداری, کیفیت گزارشگری مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.