آموزش و توسعه سرمایه انسانی در عصر دیجیتال: فرصت ها، چالش ها و مسیر پیش رو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی
  • کد COI اختصاصی: THCD09_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر امیری

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی (گرایش رفتار سازمانی و منابع انسانی) دانشگاه تهران

فرشته امین

استادیار گروه مدیریت بازرگانی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

چکیده

فن آوری های دیجیتال باعث شده است که دوره فعلی به عنوان «عصر دیجیتال» یا عصر صنعت ۴.۰ شناخته شود. در هر سازمانی در حوزه تجارت، خدمات، صنایع یا دولت، آموزش و توسعه سرمایه انسانی به عنوان مجموعه ای از فعالیتها تلقی می شود که هم برای پیشبرد اهداف سازمان از نظر توانمندسازی و کسب نتایج نهایی و هم برای کارکنان از نظر شرایط رشد و توسعه فردی و انگیزش و تعهد، اهمیت دارد. هدف این پژوهش مروری بر کارکرد آموزش و توسعه سرمایه انسانی در عصر دیجیتال، تاکید بر نقش و کاربردهای تکنولوژی های دیجیتالی نوین از جمله، هوش مصنوعی، رایانش ابری، واقعیت مجازی/افزوده، بلاک‎چین، کلان داده و تحلیل گری داده در آموزش و توسعه در سازمان های عصر دیجیتال و بحث درباره چالش های تغییرات تکنولوژیکی بر شیوه های آموزش و توسعه است. همچنین مسیر پیش رو در آموزش و توسعه کارکنان در عصر دیجیتال با بررسی موضوعات پژوهش های آتی بررسی شده است. برای دستیابی به این اهداف، روش پژوهش مرور روایتی ادبیات با رویکرد نظری-مفهومی اتخاذ شد. نتایج این پژوهش مروری نشان می دهد که بهره گیری از فناوری های نوین دیجیتال، فرصت بهبود آموزش و توسعه سرمایه انسانی از نظر سرعت، دقت، کیفیت، نوآوری، هزینه و انعطاف پذیری و شخصی سازی آموزش، را ایجاد می کند. چالش های استفاده از فناوری های نوین دیجیتال شامل، عدم آشنایی مدیران با این فناوری ها، مقاومت کارکنان در پذیرش، امنیت اطلاعات، مدیریت حجم زیادی از محتوا و هزینه های عملیاتی بالا می باشد. مسیرهای پیش رو در آموزش و توسعه سرمایه انسانی در عصر دیجیتال، به سمت گسترش و فراگیر شدن آشنایی و بهره گیری از این فناوری هاست، که مدیران آموزش و توسعه می بایست برنامه ها و اقدماتی جهت فرهنگ سازی استفاده از این فناوری ها در نظر بگیرند.

کلیدواژه ها

سرمایه انسانی، آموزش و توسعه، عصر دیجیتال، فرصت ها، چالش ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.