چالشهای پیاده سازی حقوق مالی بین المللی با نگرش فقه اسلامی در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-12_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسمعلی صبوری

دانشجوی دکترای حقوق بین الملل, دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

امیر پورمقدمی طبالوندانی

کارشناس ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد صفادشت

چکیده

از مهمترین نیازهای جوامع بشری میل به تکامل و دستیابی به رفاه و امکانات بوده که به وسیله مبادلات تجاری میسر می گردد. که این تبادلات جز با سازوکارهای قوانین بین المللی در بخشهای تجاری و مالی امکان پذیر نمی باشد. با گسترده شدن این قبیل همکاری ها ، نیازبه قوانین و مقررات بین المللی در این دو بخش هر روز بیشتر شده است تا جائیکه حتی قوانین داخلی کشورها جهت تسهیل تجارت به تابعی از قوانیین بین المللی تبدیل شده است . در این تحقیق به حقوق مالی بین المللی و چالشهای پیاده سازی آن به همراه نقش و جایگاه حقوق مالی از دیدگاه فقهی مورد بررسی قرار گرفته است و با استفاده از دیدگاه تزاحم به ارائه راهکار پرداخته شده است. تزاحم در فقه اسلامی یعنی میان دو مصلحت قرار گرفتن و طبیعتا این دو مصلحت برای جامعه و بر اساس نیازهای روز مطرح می باشد. در این تحقیق به بررسی حقوق مالی بین الملل و تزاحم پرداخته شده و در مورد جایگاه هر کدام در نظام بین الملل و فقه اسلامی اشاره شده و با تطبیق شکلی و محتوایی آنها با یکدیگر نتیجه حاصله عدم تضاد قوانین مالی بین المللی ( مورد اشاره سازمانهای مالی بین المللی ) با فقه اسلامی از این دیدگاه می باشد

کلیدواژه ها

حقوق مالی, چالشهای بین المللی, فقه و اقتصاد, نزاحم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.