تاثیر طب فشاری گوش بر اضطراب و شدت تهوع بیماران کاندیدای آپاندکتومی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-10-7_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدپور

Gonabad University of Medical Sciences

مهدی بصیری مقدم

Gonabad University of Medical Sciences

آرزو داوری نیا مطلق قوچان

Gonabad University of Medical Sciences

سید جواد مجتبوی

Mashhad University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: اضطراب و تهوع از علائم شایع و آزاردهنده ای است که بیماران قبل از آپاندکتومی تجربه می کنند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر طب فشاری گوش بر اضطراب و شدت تهوع بیماران کاندید عمل جراحی آپاندیسیت انجام گرفت. روش بررسی: این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی یک سو بی خبر و سه گروهی است که بر روی ۷۲ بیمار نامزد آپاندکتومی بستری در بخش جراحی انجام شد. نمونه ها به روش در دسترس، انتخاب و سپس به طور تصادفی در سه گروه مداخله، پلاسبو و کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله، طب فشاری را در نقاط صحیح و گروه پلاسبو در نقاط دروغین به مدت ۱۵ دقیقه دریافت کردند. اضطراب و شدت تهوع قبل، بعد و نیم ساعت بعد از مداخله در هر سه گروه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، کراسکال والیس، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری، آنالیز واریانس یک طرفه و فریدمن تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: طب فشاری در نقاط صحیح به طور معنی داری باعث کاهش میانگین نمره اضطراب در دقیقه ۱۵ (۰۲/۰> p) و ۳۰ (۰۰۱/۰> p) بعد از مداخله در گروه آزمون نسبت به دو گروه کنترل و پلاسبو شد (۰۰۱/۰> p)، ولی میانگین نمره شدت تهوع، قبل از دقیقه ۱۵ و دقیقه۳۰ بعد از مداخله بین سه گروه، تفاوت آماری معنی داری نداشت. نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، به کارگیری طب فشاری در نقاط صحیح می تواند اضطراب بیماران کاندید عمل جراحی آپاندکتومی را کاهش دهد، اما تاثیر بالینی چندانی بر شدت تهوع آنها ندارد.

کلیدواژه ها

Acupressure, Nausea, Anxiety, Appendectomy, A Randomized Clinical Trial, طب فشاری گوش, اضطراب؛ تهوع, آپاندکتومی, کارآزمایی بالینی تصادفی شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.