بررسی عوامل خطر سندرم حاد کرونری در مراجعین به درمانگاه قلب و عروق بیمارستان شهید بهشتی قم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-10-10_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید وفایی منش

Qom University of Medical Sciences

فخرالدین حجازی

Qom University of Medical Sciences

مصطفی واحدیان

Qom University of Medical Sciences

ریحانه تبرایی

Qom University of Medical Sciences

محمد باقرزاده

Qom University of Medical Sciences

علی اکبر خالصی

Iran University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: بیماری های قلبی - عروقی، یکی از شایع ترین علل بیماری های کشنده در جهان هستند. تغییرات در ترکیب بیوشیمیایی پلاسمای خون نیز با بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است. در مطالعه حاضر، برخی مارکر های بیوشیمیایی در بیماران مشکوک به بیماری عروق کرونر، بدون علائم سندرم کرونری حاد بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۱۲۰ بیمار مشکوک به CAD بررسی شدند. در تمامی آنها آزمایشهای فیزیکی و پارامتر های بیوشیمیایی اند ازه گیری شد. بیماران به دو گروه CAD مثبت و منفی تقسیم شدند و نشانگر های بیوشیمیایی انجام شده در دو گروه مقایسه گردید. یافته ها: موارد مثبت CAD، به طور قابل توجهی با تروپونین، ESR و سرولوژی مثبت از نظر هلیکوباکتر پیلوری همراه بود. بین سن، جنس مذکر، BMI و CAD مثبت، ارتباط معنی داری وجود داشت. حساسیت ESR، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت به احتمال زیاد مثبت و منفی برای تشخیص CAD به ترتیب ۵/۵۶%، ۵/۶۵%، ۶/۶۳%، ۵/۵۸%، ۶۱/۱ و ۶۶/۰به دست آمد. حساسیت تروپونین، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و LR مثبت و منفی نیز به ترتیب ۱۸%، ۵/۹۶%، ۵/۸۴%، ۳/۵۲%، ۲/۵ و ۸۵/۰ بود. همچنین ارتباط مثبتی بین سرولوژی هلیکوباکتر پیلوری و موارد مثبت CAD یافت شد (۴۸/۱-۱۰، ۹۵%=CI، ۸۶/۳=OR، ۰۰۶/۰=p). نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر، در بیماران بدون علائم سندرم کرونری حاد، تنها ۱۰ESR> میلی متر درساعت و cTnI مثبت و سرولوژی مثبت از نظر هلیکوباکتر پیلوری  بین بیماران مبتلا و غیرمبتلا به بیماری عروق کرونری  قلب دارای نتایج متفاوت بوده که می تواند مطرح کننده بیماری عروق کرونری در بین افراد بدون علائم حاد باشد.

کلیدواژه ها

Coronary artery disease, Biomarkers, Asymptomatic disease, بیماری عروق کرونر, نشانگر های زیستی, بیماری بدون علامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.