سنجش خواص آنتی اکسیدانی جلبک قرمز Gelidiella acerosa سواحل چابهار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-10-11_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی غفاری

University of Chabahar Maritime & Marine Sciences

علی طاهری

University of Chabahar Maritime & Marine Sciences

زینب باوی

University of Chabahar Maritime & Marine Sciences

فریبرز سهیلی خورنه

University of Chabahar Maritime & Marine Sciences

چکیده

زمینه و هدف: آنتی اکسیدان ها، مهارکننده رادیکال های آزاد و محافظ بدن در برابر آسیب های اکسیداتیوا هستند. امروزه، جلبک های دریایی در تحقیقات مربوط به آنتی اکسیدان های طبیعی مورد توجه می باشند. در مطالعه حاضر خواص آنتی اکسیدانی جلبک قرمز Geilidiella acerosa  بررسی گردید. روش بررسی: خواص آنتی اکسیدانی عصاره جلبکی به وسیله سه روش مهار رادیکال DPPH، قدرت کاهشی و فعالیت کلاته کنندگی فلزات با استفاده از حلال متانول، کلروفرم، اتیل استات و ان - هگزان مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون واریانس یک طرفه آنالیز شدند. یافته ها: بالاترین درصد مهار رادیکال DPPH مربوط به غلظت ۱ میلی گرم برمیلی لیتر عصاره ان- هگزان با ۳/۶± ۷/۷۱% و ارزش ۵۰IC (۷/۱ میلی گرم برمیلی لیتر) بود. در روش سنجش قدرت کاهشی، غلظت ۱ میلی گرم برمیلی لیتر عصاره اتیل استات (۰/۰±۶/۰)، بالاتر از سایر عصاره ها بود. فعالیت کلاته کنندگی عصاره متانولی در همه غلظت ها، بالاترین درصد را داشت و در هر سه روش غلظت عصاره، توانایی مهار و جذب رادیکال ها، رابطه مستقیمی داشت. نتیجه گیری: براساس نتایج به دست آمده، خواص آنتی اکسیدانی جلبک، کارآمد بوده و می تواند مبنایی برای انجام مطالعات بعدی، به منظور دستیابی به مواد دارویی جدید برای درمان بسیاری از بیماری ها ازجمله سرطان باشد. همچنین پس از انجام مطالعات کلینیکی و پیش کلینیکی می توان از عصاره آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

Free radicals, Antioxidants, Rhodophyta, رادیکال های آزاد, آنتی اکسیدان ها, جلبک قرمز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.