تاثیر ایزوفلاون سویا بر تکثیر و تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی به کندروسیت، با بیان ژن های کلاژن II و آگریکان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-11-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بامدادپسند شکارسرایی

Faculty of Medicine, Qom Branch, Islamic Azad University

محسن اسلامی فارسانی

Faculty of Medicine, Qom Branch, Islamic Azad University

نسرین حیدریه

Faculty of Medicine, Qom Branch, Islamic Azad University

چکیده

زمینه و هدف: به دلیل فقدان عروق خونی در بافت غضروف، آسیب های این بافت قابل ترمیم نیست. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ایزوفلاون سویا بر تکثیر و تمایز سلول های بنیادی مشتق از چربی به کندروسیت و بیان ژن های کلاژن II و آگریکان انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا چربی زیرجلدی انسانی در طی عمل لیپوساکشن، تهیه و با آنزیم کلاژناز (نوع ( I جهت تجزیه کلاژن انکوبه شد و کلاژناز توسط مدیوم DMEM، غیرفعال و پس از سانتریفوژ در رسوب سلولی کشت داده شد، سپس در پاساژ سوم، سلول ها جدا و در محیط کندروژنیک جهت تمایز به غضروف قرار گرفتند، و به سه گروه: کنترل، تیمار با TGF-β۱ و تیمار با قرص ایزوفلاون سویا تقسیم شدند. قرص ها در آب مقطر حل شده و با عبور از فیلتر ۲/۰ میکرومتری استریل، به محیط کشت اضافه شدند و ۴۸ ساعت بعد بقای سلولی به وسیله MTT و ۱۴ روز بعد بیان ژن های کلاژن II و آگریکان با Real Time – PCR بررسی گردید. یافته ها با آزمون واریانس یک طرفه و تست توکی تحلیل شدند. یافته ها: نتایج MTT، افزایش معنی دار میزان Viability در گروه TGF-β۱ نسبت به گروه کنترل و ایزوفلاون سویا را نشان داد (۰۵/۰> p). نتایج ((RT- PCR، افزایش بیان کلاژن II و آگریکان در گروه ایزوفلاون و TGF-β۱ نسبت به گروه کنترل را نشان داد، همچنین میانگین CT مرتبط با ژن کلاژن II در دوگروه ایزوفلاون و TGF-β۱ نسبت به گروه کنترل دارای افزایش معنی داری بود (۰۵/۰> p). نتیجه گیری: سویا در محیط کشت موجب افزایش در بیان ژن های آگریکان، کلاژن II و تکثیر سلولی می شود، اما به نسبت گروه TGF-β۱ این افزایش زیاد نیست.

کلیدواژه ها

Soy isoflavone aglycone, Mesenchymal stromal cells, Chondrocytes, Collagen type II, Aggrecans, ایزوفلاون سویا, سلول های بنیادی مزانشیمی, کندروسیت ها, کلاژن نوع ۲, آگریکان ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.