فراوانی پاتوتایپ های اشرشیاکلی در کودکان مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی کودکان، سال ۱۳۹۳

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-11-6_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آقاعلی

Department of Epidemiology, School of Public Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

حسین حیدری

Pediatric Department, Qom University of Medical sciences, Qom, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: در میان علل باکتریال اسهال، اشرشیاکلی از مهم ترین عوامل، به خصوص در کودکان است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی پاتوتایپ های اشرشیاکلی در کودکان مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی کودکان انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی کودکان تب دار سنین یک ماه تا ۵ ساله دارای اسهال حاد مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی کودکان در سال ۱۳۹۳ انجام شد. قبل از شروع آنتی بیوتیک، نمونه مدفوع تمامی بیماران برای کشت از نظر اشرشیاکلی به آزمایشگاه بیمارستان ارسال گردید. در صورت مثبت شدن کشت، بیماران وارد مطالعه شدند، سپس با روشMultiplex PCR ، انواع اشرشیاکلی پاتوژن مشخص گردید. اطلاعات بیماران مانند سن، جنس، فصل، نتیجه آزمایش مدفوع بین پاتوتایپ های به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، واریانس، من ویتنی و تی تست تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: در مجموع ۵۱ کودک مبتلا به اسهال حاد ناشی از اشرشیاکلی مورد بررسی قرار گرفتند. ۱۸ کودک (۳/۳۵%) پسر و ۳۳ نفر (۷/۶۴%) دختر بودند. از نظر توزیع سنی و جنسی اختلاف معنی داری بین پاتوتایپ های مختلف اشرشیاکلی وجود نداشت. فراوانی RBC  و WBC در مدفوع در بین اسهال ناشی از پاتوتایپ های مختلف اشرشیاکلی، تفاوت معنی داری نداشت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد شایع ترین پاتوتایپ در اسهال های ناشی از اشرشیاکلی کودکان، EHEC است و اختلاف معنی داری از نظر سن، جنس، فصل بستری و نتیجه آزمایش مدفوع بین سویه های مختلف اشرشیاکلی دیده نشد.

کلیدواژه ها

Child, Escherichia coli, Stool test, Qom, Iran, اشرشیاکلی, کودک, آزمایش مدفوع, قم, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.