ارزیابی ژن مقاومت بتالاکتاماز CTX-M-۱ در اشرشیاکلی های جداشده از عفونت های ادراری، با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-11-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین سعادتمند

Islamic Azad University, Qom

زهرا حاجی غلامی اصفهانی

Islamic Azad University, Qom

محمد دخیلی

Islamic Azad University, Qom

رضا یاری

Borujerd Branch, Islamic Azad University

چکیده

زمینه و هدف: باکتری های بیماری زا مانند اشرشیاکلی به علت دریافت ژن های مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام، برای جامعه بشری خطرناک هستند. این مقاومت به علت ژن های ESBL بوده که توسط پلاسمیدها، ترانسپوزون ها و یا موتاسیون ایجاد می شود. مهم ترین عامل مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام؛ آنزیم های بتالاکتامازی می باشد. در این مطالعه، میزان فراوانی باکتری های اشرشیاکلی تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع الطیف و شناسایی ژنCTX-M-۱  به روش مولکولی بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، ۵۸ نمونه اشرشیاکلی جداشده از بیماران با عفونت ادراری با تست های بیوشیمیایی استاندارد تشخیص داده شدند. سپس با استفاده از روش استاندرد انتشار دیسک (Kirby-Bauer)، آزمون حساسیت دارویی انجام شد. در ادامه، به منظور شناسایی سویه های مولد ESBL در ایزوله های مقاوم، تست Combined disk صورت گرفت. از سویه های مولد ESBL؛ DNA پلاسمیدی، استخراج و ژنCTX-M-۱  با استفاده از PCR شناسایی شد.  یافته ها: از مجموع ۵۸ سویه اشرشیاکلی مورد بررسی، ۲۸ سویه (۲۷/۴۸%) مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف بودند که در بررسی مولکولی، ۲۰ سویه (۴۲/۷۱%) حاوی ژنCTX-M-۱  بود. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر، نشان دهنده درصد بالای مقاومت بتالاکتامازی در بین سویه های اشرشیاکلی می باشد. با توجه به درصد بالای مقاومت آنتی بیوتیکی، انجام دقیق آزمایشهای آنتی بیوگرام در عفونت های ناشی از ارگانیسم های تولیدکننده ESBL ضروری است.

کلیدواژه ها

Escherichia coli, Drug resistance, Microbial, Polymerase chain reaction., اشریشیا کلی, مقاومت دارویی میکروبی, واکنش زنجیره ای پلیمراز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.