بررسی روایی و پایایی ترجمه فارسی "مقیاس اصلاح شده کارآمدی در راه رفتن" در سالمندان شهر قم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-11-9_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش خواجوی

۱Department of Motor Behavior & Sport Psychology, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran.

محمد صادق مرادی وقار

۱Department of Motor Behavior & Sport Psychology, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: افتادن، از نگرانی های مهم سالمندان است و با مجموعه ای از محدودیت ها مانند افت فعالیت های اجتماعی، ضعف جسمانی عمومی، اجتناب از فعالیت ها و کاهش کیفیت زندگی ارتباط دارد. سنجش عوامل مرتبط با افتادن مانند کارآمدی در راه رفتن، مهم است. در این پژوهش، روایی و پایایی ترجمه فارسی "مقیاس اصلاح شده کارآمدی در راه رفتن" در سالمندان بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی بر روی سالمندان شهر قم انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی، مقیاس اصلاح شده کارآمدی در راه رفتن، مقیاس کارآمدی در افتادن، فرم بین المللی و مقیاس اعتماد به تعادل ویژه فعالیت ها جمع آوری شد. آزمودنی ها از مناطق شهری قم به صورت در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی با مولفه های اصلی و چرخش واریماکس، ضریب همبستگی پیرسون، تی استیودنت مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه، میانگین سنی آزمودنی ها، ۸/۷۰ سال بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی به استخراج یک عامل با ارزش ویژه بالای یک به نام "کارآمدی در راه رفتن" منجر شد که ۵۲/۸۵% واریانس کل را تبیین کرد. همبستگی عالی میانگین نمره این مقیاس با کارآمدی در افتادن (۹۳/۰-) و اعتماد به تعادل (۹۵/۰)، روایی همگرا را تایید کرد (۰۰۰۱/۰p≤). روایی افتراقی مقیاس و پایایی به سه روش: آزمون مجدد (۹۶/۰)، پایایی درون طبقه ای (۹۶/۰) و همسانی درونی (۹۷/۰) مورد تایید قرار گرفت. نتیجه گیری: نسخه فارسی "مقیاس اصلاح شده کارآمدی در راه رفتن" مقیاسی روا و پایا بوده و می تواند با اهداف پژوهشی و آموزشی مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، بررسی برخی ویژگی های روان سنجی دیگر این مقیاس، برای مطالعات بعدی پیشنهاد می شود.  

کلیدواژه ها

Aged, Self-efficacy, Reproducibility of results., سالمندان, خودکارآمدی, نتایج پژوهش تکرارپذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.