تاثیر الگوهای ارتباطی خانواده بر جهت گیری هدف در دانشجویان دانشگاه های عسلویه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 11، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-11-10_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه دودمان

Department of Educational Sciences, Faculty of Humanities, Payame Noor University, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: نظریه جهت گیری هدف، یکی از جدیدترین رویکردهایی است که در سه دهه اخیر به حیطه روانشناسی انگیزش وارد شده است. در پژوهش حاضر میزان پیش بینی انواع جهت گیری هدف شامل: تسلط - رویکردی، تسلط - اجتنابی، عملکرد - رویکردی و عملکرد – اجتنابی به وسیله ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده مانند بعد گفت و شنود و بعد همنوایی بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی از نوع همبستگی بر روی ۳۰۰ دانشجو (۱۵۰ دختر و ۱۵۰ پسر)، از دانشگاه های مختلف شهرستان عسلویه انجام شد. برای سنجش جهت گیری هدف از مقیاس هدف گرایی  Elliot and MacGregorو برای سنجش ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده از مقیاس ویرایش شده Koerner and Fitzpatrick (سال ۲۰۰۲) استفاده گردید. با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان، میزان پیش بینی هریک از انواع جهت گیری هدف به وسیله دو بعد گفت وشنود و همنوایی الگوهای ارتباطی خانواده بررسی شد. یافته ها: در این مطالعه، میانگین نمرات در الگوهای ارتباطی گفت وشنود و همنوایی خانواده به ترتیب برابر با ۱۳/۱۰±۶۶/۳۹ و ۰۷/۹±۸۵/۲۴ به دست آمد. همچنین میانگین نمرات در جهت گیری های تسلط - رویکردی، تسلط - اجتنابی، عملکرد - رویکردی و عملکرد اجتنابی به ترتیب برابر با ۱۵/۴±۳۴/۱۵، ۸۷/۳±۷۹/۱۲، ۱۴۹/۴±۳۵/۱۴ و ۴۹۵/۳±۸۹/۱۳ بود. گفت وشنود خانواده جهت گیری های هدف تسلط - رویکردی، عملکرد - رویکردی و عملکرد - اجتنابی و همنوایی خانواده جهت گیری های اهداف تسلط - اجتنابی، عملکرد - رویکردی و عملکرد-اجتنابی را پیش بینی کرد. نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد ارتقای گفت وشنود خانواده، پیش بینی کننده اهداف تسلط و عملکرد - رویکردی فرزندان است؛ در حالی که تاکید بر همنوایی در خانواده، اهداف اجتنابی و عملکرد - رویکردی را پیش بینی می کند.  

کلیدواژه ها

Clinical psychology, Family, Students, Social conformity., روانشناسی بالینی, خانواده, دانشجویان, انضباط اجتماعی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.