تحلیل پایداری بلوک ها در یک معدن سنگ ساختمانی در انتخاب های مختلف جبهه کار استخراج (مطالعه موردی معدن سنگ مرمریت درانجال)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین چمنی

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشگاه بیرجند ، بیرجند

سیدامیراسعد فاطمی

استادیار، گروه مهندسی معدن، عضو هسته پژوهشی مکانیک سنگ، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان

چکیده

پایداری دیواره های معادن روباز اهمیت کلیدی در اقتصاد معدنکاری دارد. در معادن سنگ ساختمانی که عمدتا به صورت روباز استخراج می شوند نیز ناپایداری و لغزش بلوک های استخراجی بسیار اهمیت دارد. در این تحقیق ناپیوستگی های موجود در توده سنگ یک معدن سنگ ساختمانی برداشت شدند. جهت انتخاب بهترین امتداد برای جبهه کار استخراجی، راستاهای مختلف با زوایای مختلف نسبت به محور شمال، برای جبهه کار در نظر گرفته شد و برای هر کدام از راستاهای پیشنهادی مدلسازی هندسی توسط نرم افزار ۳DEC انجام شد. در هر کدام از مدلها حداکثر جابجایی رخ داده و نیروی نامتعادل از مدلسازی استخراج شدو مقادیر با هم مقایسه شدند. بر اساس نتایج بدست آمده یکی از مدلها که کمترین میزان جابجایی و نیروهای نامتعادل را داشت به عنوان پایدارترین مدل انتخاب شد و این راستا برای امتداد جبهه کار استخراجی پیشنهاد شد.

کلیدواژه ها

سنگ ساختمانی، سطح شیبدار، ناپیوستگی، راستای جبهه کار، ۳DEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.