تحلیل حساسیت تاثیر ویژگیهای هندسی درزه ها بر میزان جابجایی در حفاری تونل دوقلو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن سرداری

کارشناس معدن، معدن سرب و روی انگوران، زنجان

علیرضا اکبری

مهدی حاصلی

ابوالفضل هفت آبادی

چکیده

توسعه سیستم حمل ونقل در شهرهای بزرگ نیازمند ساخت تونلی جدید نزدیک به تونل موجود است. تحلیل و پیشبینی عملکرد سازه هایی که در داخل توده سنگ ساخته میشود، ملزوم درک صحیح ویژگیهای هندسی و ژئومکانیکی توده سنگهای درزه دار است. همواره پیشبینی دقیق ویژگیهای مکانیکی و تغییر شکل پذیری توده سنگهای درزهدار به دلیل وجود ناپیوستگی های متعدد، با مشکلاتی همراه است.هدف این مطالعه بررسی تاثیر ویژگیهای هندسی ناپیوستگیها از قبیل شدت حجمی، پایایی، شیب و جهت شیب درزه ها بر روی رفتار تونل از قبل حفاری شده در حین حفاری تونل جدید در نزدیکی و موازی تونل موجود است. برای این منظور از نرم افزار ۳DEC برای بررسی رفتار تونل استفاده شده است. با توجه بهنتایج حاصله با افزایش پایایی درزه ها میزان جابجایی در سقف تونل از قبل حفاری شده کاهش و با افزایش شدت حجمی درزه داری، جابجایی افزایش می یابد. همچنین بیشترین جابجایی در سقف تونل مربوط به درزه هایی با شیب ۶۰ درجه و جهت شیب ۹۰ درجه است.

کلیدواژه ها

توده سنگهای درزه دار، شدت حجمی، پایایی، شیب و جهت شیب، ۳DEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.