کاربرد روش های همگرایی- همجواری در تحلیل عملکردی تونل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد نژادشاه محمد

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

سیف الدین موسی زاده

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

محمدباقر فتحی

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

این مقاله به بررسی کاربرد روش های همگرایی- همجواری در تعیین سیستم نگهداری تونل ها می پردازد. اساس این روش بر رسم منحنی واکنش زمین- سیستم نگهداری استوار است. در این مقاله از آنالیز برگشتی بمنظور تعیین سیستم نگهداری مناسب متناسب با بازخرد دریافتی از زمین استفاده شد است و بمنظور تعیین بهترین زمان نصب سیستم نگهداری از آنالیز حساسیت بهره گرفته شده است. از آنجایی که در یک طراحی ایمنی تعیین نحوه تغییرات فشارهای اعمالی به سازه و همگرایی های ایجاد شده در آن و عکس العلمی که نگهداره نسبت به این تغییرات دارد جهت درک مناسب رفتار توده سنگ در درگیری با تنشهای جدید محاط بر آن دارد لذا بایستی ترسیم مناسبی از همگرایی تونل و سیستم های نگهدارنده ایجاد کرد. بر این اساس در این تحقیق هدف اصلی بر رفتارشناسی تونل و سیستم نگهداری در تعامل با همدیگر در ایجاد یک بستر ایمن و پایدار برای سازه استوار شده است. بدین منظور دو تونل مجاور تحت اندرکنش مجاورتی انتخاب شده و روند تغییرات کرنشی و تنشی آن با رسم منحنی های همگرایی و جابجایی به شیوه تحلیلی بررسی شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ارتفاع روباره تونل ها نقش مستقیم در طراحی نگهداری با این روش دارد. توجه به شعاع ناحیه پلاستیک که در اطراف تونل ایجاد می شود، اولین مرحله در تعیین نگهداری با این روش بایستی باشد.

کلیدواژه ها

همگرایی- همجواری، طراحی سیستم نگهداری، ارزیابی تحلیلی ،آنالیز حساسیت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.