چشم انداز پتانسیلهای معدنی در استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ثقفی

دانشجوی کارشناسی ، گروه معدن ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان

علی اکبر دایا

عضو هیئت علمی ، گروه معدن ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان

پریسا در کاله گرگیج

دانشجوی کارشناسی ، گروه معدن ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان

چکیده

ا ستان سیستان وبلوچستان با توجه به دارا بودن ۳۹۷ واحد معدنی، ا شتغال بیش از ۷۰۰۰ نفر در این حوزه و استخراج سالیانه بیش از ۲۵ میلیون تن، پتانسیل بسیار بالایی را در زمینه ی سرمایه گذاری و اشتغالزایی در بخش معدن دارا ا ست، در حال حا ضر این ا ستان دارای ۱۶۴ معدن فعال ( غیر از شن و ما سه و خاک رس )ا ست که از این تعداد ، ۸۵ معدن فلزی، ۳۰ معدن غیرفلزی، ۲۵ معدن مصالح ساختمانی و ۲۴ عدد مربوط به سنگهای تزئینی و نما هستند. از طرفی موقعیت جغرافیایی ا ستان و همجواری با کشورهای افغانستان وپاکستان و دارا بودن مرزهای آبی و دسترسی به آبهای آزاد شرایط بسیار خوبی را برای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اشتغال در این استان فراهم نموده است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت معادن، اشتغال، انواع مواد معدنی و فرصتهای موجود در معادن استان سیستان وبلوچستان انجام شده که اطلاعات آن برگرفته از داده های مربوط به پایان سال ۱۳۹۹ و ابتدا سال ۱۴۰۰ است.

کلیدواژه ها

استان سیستان و بلوچستان، معادن، منابع شاخص، ذخایر، اشتغال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.