بررسی فلوتاسیون تفریقی مس، روی و سرب معدن چهل کوره زاهدان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین منظری توکلی

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مصطفی مالکی مقدم

دانشیار فرآوری مواد معدنی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

محمد محمودی میمند

سرپرست کارخانه نیمه صنعتی تغلیظ مجتمع مس سرچشمه

چکیده

فلوتا سیون توانسته تحول ویژه ای در صنعت و فرآوری مواد معدنی سولفیدی به وجود آورد. در این پژوهش قصد براین است که کانه ی سولفیدی توده ای مس، سرب و روی معدن چهل کوره زاهدان، به روش فلوتاسیون جدا سازی و پر عیار شود. در این ذخیره عیار کانه مس ۱/۵ %، سرب % ۰/۸۸ و روی % ۱/۸۱ می با شد. با استفاده از روشهای نمونهبرداری از معدن چهل کوره مقدار نمونه مورد نیاز تهیه و سپس مدت زمان خردایش مورد نظر با آسیای گلولهای برای تعیین d۸۰ برابر با ۵۳ میکرون، ۲۳ دقیقه در نظر گرفته شد. آز مایشفلوتا سیون رافر با هدف جدا سازی کانیهای مس - سرب از کانی روی انجام گردید و در مرحله بعد با انجام آزمایش فلوتا سیون کلینر کانی مس از سرب جدا شد. در این آزمایش ها بعد از جدا شدن کن سانتره مس-سرب از مرحله رافر و انجام آزمایش کلینر مس با عیار ۱۶/۶۶ و بازیابی ۷۳/۰۸ درصد به صورت جداگانه ازدو کانی دیگر بدست آمد. در نتیجه با یک آزمایش نهایی و استفاده از دو مرحله کلینر، عیار مس ۲۱/۱۲، عیار سرب ۱۴/۱۹ و عیار کانی روی با یک مرحله اول کلینر ۴۶/۳ درصد بدست آمد.

کلیدواژه ها

فلوتاسیون تفریقی، بازداشت، عیار، کانی کمپلکس، بازیابی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.