جایگاه، نحوه عملکرد و مقایسه انواع پودرهای منبسط شونده به عنوان یکی از روشهای استخراج سنگهای ساختمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC10_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا احمدی

استادیار دانشکده مهندسی علوم زمین، دانشگاه صنعتی اراک، اراک

چکیده

در مطالعه حاضر، ابتدا جایگاه روش استخراج سنگهای ساختمانی بهکمک پودرهای منبسط شونده در مقایسه با دیگر روشهای استخراج تعیین شده است. سپس نحوه عملکرد انواع پودرهای منبسط شونده تولید خارج از کشور که بیشترین مصرف را در داخل دارند، مورد مطالعه قرار گرفته و مزایا و معایب هر یک برر سی شده است. در این راستا ویژگیها، شرایط مصرف و نحوه عملکرد مهمترین و متداول ترین پودرهای منبسط شونده مورد ا ستفاده در معادن سنگ ساختمانی کشور همانند فرکت، دکسپن، کتراک و استامایت مورد بررسی قرار گرفته ا ست. برا ساس نتایج پژوهش اگرچه روش پودرهای منبسط شونده، در معادن سنگ ساختمانی ایران کاربرد گ سترده ای ندارد، ولی در مقایسه با دیگر روشهای ا ستخراج سنگهای ساختمانی از نظر جنبه های مختلف، دارای جایگاه مطلوبی است. همچنین هر یک از انواع پودرهای منبسط شونده تولید خارج نیز دارای مزایا و معایبی هستند که بای ستی برا ساس جنس و نوع سنگ ساختمانی، شرایط آب و هوایی و نوع عملکرد یعنی سرعت عمل، میزان مصرف و قیمت محصول، توسط کاربران انتخاب شده و مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

سنگ ساختمانی، پودرهای منبسط شونده، فرکت، دکسپن، کتراک، استامایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.