خشک کردن میوه پرتقال در خشک کن هوای گرم با پیش تیمار ترکیبی آبگیری اسمزی و امواج فراصوت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان رشادت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

محمدهادی خوش تقاضا

استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

زهره حمیدی اصفهانی

استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

پرتقال یکی از مهمترین گونه های مرکبات است که از نظر اقتصادی و صنعتی اهمیت زیادی دارد. هدف از اینپژوهش خشک کردن پرتقال با پیش تیمار ترکیبی محلول اسمزی و امواج فراصوت به منظور کاهش زمان خشک کردنو بهبود کیفیت محصول خشک شده است. در این تحقیق از خشک کن هوای گرم به منظور بررسی زمان خشک کردن،قابلیت جذب مجدد آب نمونه های خشک شده و شاخص چروکیدگی نمونه های خشک شده ورقه های برش خوردهپرتقال می باشد. پیش تیماری نمونه ها در محلول اسمزی با میزان بریکس در سه سطح ۱۵ ، ۳۰ و ۴۵ درجه و زمانفراصوت در سه سطح ۱۰ ، ۲۰ و ۳۰ دقیقه در حمام فراصوت صورت گرفت. برای خشک کردن محصول پیش تیمار شده،سه سطح دمایی ۷۰ ، ۸۰ و ۹۰ درجه سلسیوس و سه سطح سرعت هوای گرم ۱ ، ۵ / ۱و ۲ متربرثانیه در نظر گرفته شد. نتایجنشان داد که با افزایش غلظت محلول اسمزی از ۱۵ به ۴۵ و زمان اعمال فراصوت از ۱۰ به ۳۰ ، زمان کلی فرآیندخشک کردن و همچنین شاخص چروکیدگی محصول کاهش یافت. جذب مجدد آب نمونه های خشک شده بهمتغیرهای مستقل زمان اعمال فراصوت و غلظت محلول اسمزی وابسته بود (P< ۰/۰۱). غلظت محلول اسمزی با میزانبریکس ۱۵ و اعمال امواج فراصوت در ۳۰ دقیقه، میزان بازجذب آب را به بهترین حالت (۸ / ۹) افزایش داد.

کلیدواژه ها

محلول اسمزی، امواج فراصوت، بریکس، حمام فراصوت، بازجذب آب، چروکیدگی سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.