ارزیابی پارامترهای موثر بر عملکرد چگالی سنج سیال چندفازی مبتنی بر توموگرافی القای الکترومغناطیسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM14_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل تقی زاده طامه

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسین موسی زاده

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران، تهران، ایران

شاهین رفیعی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران، تهران، ایران

نازیلا طربی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

سیال های چندفازی، بخش اصلی بسیاری از فرایندهای صنعتی هستند و به همین دلیل پایش و کنترل آنها از اهمیتویژه ای برخوردار است. چگالی یکی از مهمترین مشخصه های سیال بوده و اندازه گیری برخط آن برای پایش وکنترل سیال امری ضروری است. در این پژوهش یک سامانه توموگرافی القای الکترومغناطیسی با جریان اعمالی(AC-MIT) برای اندازه گیری چگالی سیال چندفازی درون لوله طراحی و ساخته شد و پارامترهای موثر بر عملکرداین چگالی سنج مورد ارزیابی قرار گرفت. قسمت های اصلی این سامانه شامل حسگرهای فرستنده و گیرنده، سامانهتحصتیل داده و الگوریتم حل مسئله می باشد. حسگرهای فرستنده شامل دو الکترود حلقوی بوده که بر روی دیوارهمحیط نصب می شوند. حسگرهای گیرنده شامل تعدادی کویل هستند که دورتادور محیط موردنظر و با فاصله یکسانقرار می گیرند. برای حل مسئله معکوس در سامانه AC-MIT از الگوریتم حل تکراری گوس -نیوتن و الگویمنظم سازی تیخونوف استفاده شد در ارزیابی عملکرد سامانه از آب شور به عنوان فاز حامل و مخلوط خاک و ماسه بهعنوان فاز جامد استفاده شد. تاثیر تغییرات دما و شوری فاز حامل بر عملکرد سامانه در پنج سطح مختلف و با استفادهاز تجزیه واریانس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ارزیابی ها نشان داد که بین غلظت های جرمی اندازه گیری شده دردو حالت اندازه گیری آزمایشگاهی (به عنوان شاهد) و اندازه گیری توسط سامانه AC-MIT یک رابطه خطی با شوریتعیین قابل قبول (بازه ۰/۹۷ تا ۰/۹۹) وجود دارد. نتایج تحلیل های آماری نشان داد که سطوح مختلف دما و شوری فاز حامل و همچنین اثر متقابل دما و شوری، اثر معنی داری بر عملکرد سامانه ندارد.

کلیدواژه ها

الکترود حلقوی، الگوریتم حل تکراری گوس-نیوتن، توموگرافی القای الکترومغناطیسی، چگالی سنج جریان چندفازی، غلظت جرمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.