بررسی مقام انسان از منظر قرآن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته علوم انسانی و اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: MAEICN07_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرت اله وهابی فر

چکیده

آیاتی در قرآن مجید راجع به «انسان» آمده که (اختصاص به خلقت یا انسان اول ندارد و شامل همه انسان ها و موجودیت انسان بر اساس مشی و اراده خداوندی می باشد. قران می فرماید: « ولقد کرمنا بنی آدم وحملناهم فی البر والبحر ورزقناهم من الطیبات وفضلناهم علی کثیر ممن خلقنا تفضیلا... ما آدمیزادگان را گرامی داشتیم؛ و آنها را در خشکی و دریا، (بر مرکبهای راهوار) حمل کردیم؛ و از انواع روزیهای پاکیزه به آنان روزی دادیم؛ و آنها را بر بسیاری از موجوداتی که خلق کرده ایم، برتری بخشیدیم. سوره اسرا ایه ۷۰» انسان به عنوان اصلی ترین موجود در جهان آفرینش و به سبب دارا بودن ویژگی های خاص خود، همواره به نوعی محور توجه اندیشمندان مختلف بود و هر گروه با توجه به بینش های خاص خود، شناخت انسان را مورد بحث و بررسی قرار دادهاستقرآن کریم، به عنوان آخرین کتاب الهی نازل شده برای انسان ها، جامع همه علوم، معارف و حکمت هایی است که برای هدایت انسان به سوی سعادت حقیقی اش لازم است؛ قرآن در پی آن است که خوب و بد، زشت و زیبا و درست و غلط را بی پرده و بدونتعارف بیان کند و انسان ها را به وضعیت خودشان آگاه کرده و معیار انسانیت از غیر آن را باز شناساند؛ خداوند چون انسان ها،مجامله گر و اهل تعارف نیست که با ادبیات چاپلوسانه بخواهد برای خود مرید و مشتری گرد آورد؛ بنابر این هرکس را با آنچه صفتواقعی اوست و به خوبی وضعیت او را معرفی می کند، توصیف می کند.

کلیدواژه ها

کرامت انسان، خلافت الهی، انسان متعالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.