ارزیابی خطر و خطرپذیری حوادث طبیعی و غیر مترقبه استان خوزستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان، شریان های حیاتی و سازه های زیرزمینی
  • کد COI اختصاصی: CMCILFUS02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید امان پور

عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه جغرافیا و برن

کوکب ظریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران اهواز- گروه جغرافیا و برنام

چکیده

کشور ایران جزء 6 کشور اول دنیا و 4 کشور اول آسیا به لحاظ وقوع بلایای طبیعی است، که 31 ن.ع مخاطره طبیعی است، که 31 نوع مخاطره طبیعی در آن و 21 نوع از آنها در خوزستان آسیب های مالی و جانی فراوانی را به بار می آورد. متاسفانه یکی از خلاء های مدیریت بحران، عدم شناخت کامل مدیران به بحران، تهدید شناسی، مناسب سازی و اقدامات لازم است، در گذشته تصور می شد که مدیریت بحران فقط عملیات است و حضور تیم های امداد و نجات، اورژانس، هلال احمر و ... ضروری است. اما امروزه تدوین دکترین، سیاست گذاری علمی، تهیه نقشه خطر و مدیریت صحیح پروژه ها اهمیت قرار گیرند و خسارات ناشی از آن 80% کل آسیب های وارده از مخاطرات طبیعی است. در سال 81-85 صاعقه جان 22 نفر را در استان گرفت. با توجه به اقلیم، آب و هوا و زمین شناسی استان شاهد پدیده زمین لغزنده، خشکسالی، کاهش آب های سطحی، گاهاً یخ زدگی و سرما، وقوع زلزله های تاریخی و پدیده نوظهور گرد و غبار با کانون های تولید در عراق، سوریه، اردن و عربستان سعودی می باشیم. بنابراین همه عوامل یاد شده وجود مدیریت بحران و اتاق بحران را در این استان ضروری می نماید. تا پیشگیری ها، کاهش مخاطرات، آمادگی، مقابله و بازسازی در اولویت امور این اتاق قرار گیرد. روش تحقیق در این مقاله توصیفی- تحلیلی، و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میداتی بوده و داده های مربوط به آن از سازمان های؛ هواشناسی، محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری کل استان خوزستان، استانداری و نیز مصاحبه حضوری با کارشناسان این سازمان ها به عمل آمده است.

کلیدواژه ها

مخاطرات، سیل، زلزله، گرو غبار، بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.