زیست چینه نگاری رسوبات کرتاسه فوقانی بر مبنای نانو فسیل های آهکی در منطقه شمالغرب چوپانان واقع در ایران مرکزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC06_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بنی اسدی

استادیار زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، طبس، ایران

مهدی عمرانی

استادیار زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی،کرج، ایران

مهرداد پورمقامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، طبس، ایران

چکیده

با توجه به فراوانی نسبی و محدوده چینه شناسی کوتاه نانوفسیل های آهکی، این گروه از فسیل ها به ابزار بسیارمناسبی برای تقسیمات بایواستراتیگرافی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل این مقطع برای اولین بار بر مبناینانوفسیل های آهکی مورد مطالعه قرار گرفت.ناحیه مورد مطالعه از لحاظ جغرافیایی در مرکز ایران و در منطقه خور و بیابانک، واقع در ۳ کیلومتری سه راهی جندق و درنقشه ۱:۱۰۰۰۰۰ چوپانان قرار گرفته است. هدف اصلی از این مطالعه تعیین زون بندی بیواستراتیگرافی و تطابق با زونبندی های استاندارد جهانی است. برای انجام مطالعات بایواستراتیگرافی جمعا ۲۰ نمونه از بخش های مارنی سازند فرخیبرداشت و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها بعد از آماده سازی به روش Smear slide با میکروسکوپ نوری مطالعه وعکس برداری گردیدند. در طی این مطالعه جمعا ۲۴ جنس ۴۲ گونه از نانوفسیل های آهکی برای اولین بار از منطقه مذکورشناسایی گردید.با توجه به محدوده ظهور و انقراض گونه های شاخص و تجمع فسیلی همراه، ۸ بایوزون برای برش موردمطالعه CC۱۸- CC۲۶ از زون بندی استاندارد سیسینگ ۱۹۷۷ شناسایی گردید. بر اساس ارزش چینه شناسی بایوزونهای تعریف شده، برای زمان رسوب گذاری رسوبات مورد مطالعه سن انتهای کامپانین آغازی تا ابتدای دانین پیشنهاد میشود.همچنین بر مبنای مطالعات انجام شده و حضور فراوان هولوکوکولیت هایی نظیر Calculites obscures وLucianorhabdus cayeuxii در برش مذکور می توان چنین نتیجه گرفت که محیط رسوب گذاری سازند فرخی در برشمورد مطالعه یک محیط نسبتا کم عمق و نزدیک به ساحل است.

کلیدواژه ها

بایواستراتیگرافی، سازند فرخی، نانوفسیل های آهکی، خور و بیابانک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.