نقش طراحی ایمن سیلوهای ذخیره مواد غذایی در مدیریت بحران ناشی از بروز بلایای طبیعی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان، شریان های حیاتی و سازه های زیرزمینی
- کد COI اختصاصی: CMCILFUS02_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2548
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، دانشکده تحصیلات تکمیلی، گروه مهندس
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی عمر
چکیده
یکی از مهمترین موضوعاتی که امروزه اغلب شهرهای جهان با آن روبه رو هستند موضوع سوانح طبیعی و رویارویی با آنها می باشد. این سوانح (بویژه زلزله) که اغلب خاموش و در عین حال به بصورت بالقوه، مستعد ایجاد آسیب هستند، سالانه تلفات جانی و خسارت مالی جبران ناپذیری را در کشورهای در حال توسعه به بار می آورند. اگر چه با دانش کنونی بشر، امکان جلوگیری و یا حتی پیش بینی وقوع برخی بلایای طبیعی همچون پدیده طبیعی زلزله وجود ندارد، ولی با طراحی ساختمان ها بصورت مقاوم و همچنین مقاوم سازی ساختمان های موجود خطرات ناشی از آن را به حداقل رساند و از بروز بحران جلوگیری نمود. در بحث مدیریت بحران و وقوع سوانح طبیعی از جمله ضروری ترین مسایل لزوم کاهش مخاطرات، آمادگی، مقابله، بازسازی، و بازتوانی می باشد. در این میان سیلوها از جمله سازه های مهم و گران قیمتی هستند که نقس اساسی را در تامین مایحتاج ضروری مردم بعد از وقوع زلزله ایفا می نمایند و می بایست با تامین سطح بهره برداری مناسب مورد طراحی و ساخت قرار گیرند. در این میان سیلوهای بتونی بدلیل بهداشت بهره برداری، انعطاف پذیری انتخاب شکل و ابعاد لازم برای حصول ظرفیت مورد نیاز و ملاحظاتی از قبیل استحکام، افزایش عمر مفید سازه و تجهیزاتی که در داخل سیلو استقرار می یابد از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. لذا با توجه به این موضوع و همچنین لزوم تاکیدات بیشتر آیین نامه های داخلی موجود، بر طراحی سیلوها که جزو سازه های غیر ساختمانی محسوب می شوند و لزوم پایایی آنها در برابر زلزله در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است و ضمن معرفی و بیان گام به گام طراحی سیلوها و الزامات مربوطه بر مکان یابی و دیگر معیارهای طرح معماری و سازه سیلوها با دید مدیریت بحران تاکید شده استکلیدواژه ها
مدیریت بحران، سیلو، طراحی سازه ای، سازه های غیر ساختمانی، کاهش خسارتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.