بررسی عوامل تاثیر گذار در سیاست های حاکم بر توسعه زمین شهری در شهرها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دانشجویان معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: ARCUC01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن الماسی مفیدی

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران

نسیم شکوهی

کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، گرایش هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه مازندران، ایران

سجاد جلیلیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده محیط زیست، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مینا صالحی فر

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد واحد ساری، ایران

چکیده

در این راستا مدیران وسیاستگذاران شهری، بدنبال انتخاب مجموعه ای ازسیاستهای مناسب و هماهنگ در زمینه های استراتژیک می باشند تا بتوانند ضمن پاسخگویی به نیازهای روزافزون شهرها، توان تولیدی آنها را برای توسعه شهرتقویت کنند . لذا یکی از ضروری ترین زمینه های مداخله دولت در امر مدیریت شهری، برنامه ریزی در مالکیت زمین شهری است . دولت ها در سراسر جهان، سیاست های زمین شهری را با اهدافی مانند حفظ محیط شهری و طبیعی، آماده کردن سرمایه گذاری زیرساخت، توسعه، حفظ و ارتقای ارزش املاک، کمک به فقرا برای رسیدن به زمین، و کنترل احتکار و تورم زمین اتخاذ می کنند دولت ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم در قالب قوانین، روش ها و ابزارهایی اعمال نظر می کنند که در اصطلاح به این مجموعه قوانین و روش ها سیاست زمین شهری می گویند. با این تعریف، سیاست زمین شهری نیز یکی از عرصه های سیاستگذاری عمومی است که هریک از دولت های دنیا با اهداف مختلف و با توجه به نگرش نظام حاکم، و شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی خود در این زمینه سیاسئی خاص اتخاذ می کنند. مدیریت زمین شهری به سه زیر سیستم توسعه زمین، مالکیت زمین و فعالیت زمین تقسیم می شود .از دیدگاه نهادی، مدیریت زمین شامل اطلاعات سیاست زمین، چارچوب قانونی، مدیریت منابع، ترتیبات اداره زمین و مدیریت اطلاعات زمین می شود و با استفاده کارآمد منابع زمین و غیره و با تصمیم گیری آگاهانه درباره تخصیص، استفاده و توسعه منابع طبیعی و انسان ساخت ارتباط دارد. راهبردها بر مبنای میزان و نوع تغییراتی که در سطح نهاد یا محیط توانمند کننده ایجاد می کنند، به دو نوع تغییرات جزئی و بنیادین طبقه بندی می شوند که در این پژوهش، حد واسطی نیز برای آن در نظر گرفته شد. از همین رو، در اتخاذ راهبردها به این تحولات و هزینه و فایده آنها باید توجه کافی شود؛ در غیر این صورت اتخاذ هریک از این راهبردها خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره کشور وارد می کند.

کلیدواژه ها

مدیریت زمین شهری ، سیاست زمین شهری ، توسعه ، زمین شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.