ارزیابی اقدامات آبخیزداری در کاهش وقوع سیل؛ مطالعه موردی حوزه آبخیز سد مهاباد- زیر حوزه کوتر
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان، شریان های حیاتی و سازه های زیرزمینی
- کد COI اختصاصی: CMCILFUS02_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2265
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد
دانشیار، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد
کارشناسی ارشد تاسیسات آبیاری، اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی
چکیده
حوزه آبخیز منبع عمده تولید آب، انرژی، محصولات مختلف کشاورزی و دامی و نیز به عنوان یک سیستم بسیار پیچیده طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و اکولوژیکی مطرح می باشد که مانند هر سیستم مشابه بهره برداری از منابع آن نیازمند برنامه ریزی و مدیریت جامع و هماهنگ می باشد. با توجه به اهمیت فزاینده پروژه های آب خیز داری جهت توسعه و مدیریت منابع طبیعی، بالا بردن راندمان این گونه فعالیت ها به منظور جلوگیری از اتلاف سرمایه ضروری می باشد. یکی از ویژگی های اقلیمی مناطق خشک و نیمه خشک، علاوه بر کمبود حجم سالانه نزولات جوی، وقوع رگبار های شدید و کوتاه مدت می باشد که در بیشتر موارد سبب وقوع سیلاب های فراوان می شود. وقوع این سیلاب ها اغلب نه تنها سبب فرسایش خاک، کنترل رسوب، و کم آبی که سبب کاهش تولید و در نتیجه تنزل شاخص های اقتصادی و اجتماعی گردیده، مهمترین مشکلات فعلی حوزه های آبخیز کشور می باشند. در این تحقیق منطقه مورد مطالعه حوزه آبخیز سد مهاباد زیر حوزه کوتر در استان آذربایجان غربی می باشد که در آن عملیات اجرایی آب خیز داری با اهداف کنترل و پیشگیری سیل به منظور جلوگیری از تلفات خاک و کاهش فرسایش و در نتیجه کاهش تولید و رسوب و افزایش پوشش گیاهی انجام شده است.کلیدواژه ها
اقدامات آبخیزداری، سیل، حوزه آبخیز سد مهابادمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.