مروری اجمالی بر برخی از مفاهیم فیزیک هسته ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی فیزیک، ریاضی و توسعه علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: FMCBC06_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد موسوی میبدی

دانش آموز متوسطه مدرسه شهید یحیی ذوالفقاری میبد

چکیده

بی تردید برای توصیف پدیده ها و مفاهیم مختلف در دانش فیزیک، نیازمندیم تا بر اصول و تعاریف مقدماتی آن به طورکامل مسلط باشیم. مطالبی مهم مانند چگونگی اکتشاف انرژی هسته ای، اکتشاف پرتوهای گسیل شده از هسته های ناپایدارو رسیدن به وضعیت پایدار، و در پی آن دو به بررسی انرژی بین هسته ها که بر دافعه هسته های باردار غالبند، می پردازیم؛همچنین از این مفاهیم مقدماتی می توان جهت ایجاد انرژی بسیار زیادی از طریق شکافت هسته ای، و در نتیجه استفاده ازآن در علوم مختلف جهت مقاصد صلح آمیز، و حتی گاهی از بین بردن جمعیتی از طریق سلاح های کشتار جمعی هسته ایاستفاده کرد؛ اما کشف چگونگی تامین شدن انرژی خورشید انگیزه ای برای دانشمندان بوجود آورد که دست به اعمال آنبر روی زمین بزنند؛ انرژی ای که از طریق گداخته شدن دو هسته سبک به هم پدید می آید و نسبت به شکافت هسته ای،حدود ۸ برابر انرژی بیشتری دارد. بنابراین ما می توانیم از شکافت هسته ای به دلیل ایجاد آلودگی زیست محیطی بسیار کم،در عصر حاضر استفاده کرده و از گداخته شدن دو هسته سبک هیدروژن و نیز ادامه دار بودن این چرخه در راکتورهایگداخت به عنوان منبع انرژی آینده نام برد. ما در این مقاله سعی بر آن گذاشته تا مفاهیم محدود و مهمی از فیزیک هستهای که علمی نوظهور از رشته ی فیزیک محسوب می شود، به گونه ای بیان کنیم که به عنوان پیش زمینه ای مطلوب ومروری از سرفصل های فیزیک هسته ای باشد. ما این مقاله مروری را طی جمع آوری مطالبی از کتاب هایی با سطوح مختلفو همچنین مقالاتی معتبر، به نگارش درآورده ایم.

کلیدواژه ها

بررسی انرژی بین هسته ها، دافعه بین هسته های باردار، شکافت هسته ای، گداخته شدن دو هسته سبک، آلودگی زیست محیطی بسیار کم، منبع انرژی آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.