نظارت اجرایی، مسئولیتی سنگین، با دستانی بسته

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ماهنامه عمران و پروژه، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_CIPR-4-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید بویونی

دانشجوی کارشناسی مدیریت پروژه پیام نور تهران

چکیده

بحث افزایش راندمان و بهبود عملکرد اجرایی ساخت و ساز از دیرباز از اهداف و دل مشغولی های نهاد های نظارتی همچون شهرداری و سازمان نظام مهندسی بوده است. در نگاه اول آنچه از نظارت اجرایی برداشت می شود، حضور ناظر اجرایی ساختمان به عنوان مسئول اصلی تضمین کیفیت اجرایی ساختمان است، اما در واقعیت عوامل بیشماری در پشت پرده اجرایی ساختمان هستند که باعث افت کیفیت نظارت اجرایی و در نهایت افت کیفیت اجرایی یک ساختمان می شوند. عواملی که به علت حضور در روند اجرایی ساختمان و قرار نگرفتن در منصب مجری یا ناظر یا هرگز به چشم نمی آیند و یا در صورت دیده شدن سهمی در افت کیفیت اجرا و متعاقب آن نظارت اجرایی برای آنها قائل نمی شوند. هدف اصلی این مقاله، مروری بر نقش تعریف شده مهندس ناظر از طرف سازمان نظام مهندسی در حیطه ساختمان، بررسی عوامل متعدد در افت کیفیت نظارت اجرایی توسط داده های آماری کسب شده از سطح جامعه در ده دسته جداگانه به همراه سی و پنج زیر رده با ذکر میزان هر یک و در نهایت پشنهاداتی در جهت افزایش راندمان نظارت اجرایی می باشد. این مقاله از نوع مروری بوده و در نگارش آن از منابع معتبری همچون کتب و مقالات استفاده شده است.

کلیدواژه ها

ناظر, نظارت اجرایی, سازمان نظام مهندسی, شهرداری, معضلات نظارت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.