تاثیر تشنج در دوران بارداری بر پتانسیل تشنج پذیری موالید در موش سوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-13-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب صباغی

Department of Motor Behavior, School of Physical Education & Sport Sciences, Razi University

علی حیرانی

Department of Motor Behavior, School of Physical Education & Sport Sciences, Razi University

امیر کیانی

Pharmaceutical Sciences Research Center, School of Pharmacy, Kermanshah University of Medical Sciences

نامدار یوسفوند

Department of Physiology, School of Basic Sciences, Razi University

چکیده

زمینه و هدف: صرع یک اختلال عصبی - رشدی است که براساس شواهد فاکتورهای قبل از تولد، تاثیر قابل توجهی بر رشد سیستم عصبی در موالید دارد. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تشنج در دوران بارداری بر رفتار تشنجی القاشده با پنتیلن تترازول در موالید انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از تثبیت بارداری در موش ها، یک گروه به عنوان گروه کنترل منفی و مابقی موش های باردار کیندل شده در سه گروه شامل: ۱- گروه القای تشنج در فاصله روزهای چهاردهم تا نوزدهم بارداری (هر ۴۸ ساعت یک بار)؛ ۲- گروه شم که نرمال سالین را به صورت درون صفاقی در روزهای چهاردهم تا نوزدهم بارداری (هر ۴۸ ساعت یک بار) دریافت کردند و ۳- گروه کنترل (شامل: موش های باردار کیندل شده بدون تزریق در طی بارداری) قرار گرفتند. در روز پانز دهم (دوره شیرخوارگی) و بیست وچهارم (دوره بعد از شیرخوارگی) پس از تولد، پتانسیل تشنج پذیری در موالید متولدشده از گروه های موردمطالعه بررسی شد. داده ها به کمک روش آماری کروسکال والیس تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه، پتانسیل تشنج در موالید دوره بعد از شیرخوارگی در گروه تحت درمان با پنتیلن تترازول به طور معنی داری بیشتر از موالید سایر گروه ها بود (۰۵/۰> p). بااین وجود، تفاوتی در پتانسیل تشنج پذیری میان موالید در دوره شیرخوارگی وجود نداشت (۰۵/۰< p). نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد با افزایش سن، پتانسیل تشنج پذیری در موالید متولدشده از موش های تحت درمان با PTZ در مقایسه با موالید گروه کنترل، افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

Seizure, Pregnancy, PTZ, Offspring, Mouse, تشنج, بارداری, پنتیلن تترازول, موالید, موش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.