بررسی خواص ضد سرطانی تعدادی از کمپلکس های پنج و شش عضوی پالادیوم II (حاوی لیگاند دودندانه فسفردار) بر روی رده سلولی سرطان روده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-13-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده سمیعی

Department of Chemistry, School of Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz

مریم کلاهی

Department of Biology, School of Sciences, Shahid Chamran University of Ahvaz

چکیده

زمینه و هدف: کمپلکس های فلزات واسطه، دارای انواع مختلفی از فعالیت های زیست شناختی و دارویی مانند فعالیت ضد تومور، ضد میکروبی، ضد انعقادی، ضد دیابتی و فعالیت خنثی سازی رادیکال های آزاد هستند. مطالعات بسیاری در زمینه عوامل شیمی درمانی برپایه فلز پلاتین انجام شده، ولی با هدف یافتن کمپلکس های فلزات مختلف با عوارض جانبی کمتر و سمیت سلولی مشابه، بیشترین توجه به ترکیبات غیرفلز پلاتین معطوف شده است. این مطالعه با هدف بررسی خواص ضد سرطانی تعدادی از کمپلکس های پنج و شش عضوی پالادیوم (II) بر روی رده سلولی سرطان روده انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، به منظور بررسی اثر ضد سرطانی هشت کمپلکس پنج و شش عضوی پالادیوم (II) حاوی لیگاند دودندانه فسفردار، سلول های سرطان روده به مدت ۲۴ ساعت تیمار شدند. زنده مانی سلول ها با استفاده از روش MTT بررسی گردید. همچنین به منظور بررسی بیشتر مکانیسم عمل این ترکیبات، شاخص پراکسیداسیون لیپیدی با استفاده از آزمون TBA ارزیابی شد. یافته ها: در این مطالعه، نتایج بیانگر ویژگی های ضد سرطانی کمپلکس حلقه های پنج و شش عضوی پالادیوم موردبررسی نسبت به گروه کنترل بود. حداکثر سمیت سلولی در تیمار با کمپلکس  C۶و کمترین میزان سمیت سلولی در تیمار با کمپلکس C۵ مشاهده گردید. نتایج پراکسیداسیون لیپیدی نیز نشان دهنده ویژگی های ضد سرطانی کمپلکس حلقه های پنج و شش عضوی پالادیوم مورداستفاده نسبت به گروه کنترل بود. نتیجه گیری: مقایسه اثر ممانعت کنندگی بین کمپلکس های پالادیوم با حلقه پنج عضوی (C۱-C۴) نشان داد کمپلکس با استخلاف کلرید (C۱) دارای بیشترین تاثیر بر رشد سلول ها بوده، درحالی که در بین کمپلکس های پالادیوم با حلقه شش عضوی (C۵-C۸)، ترکیب با استخلاف برمید (C۶) ،بیشترین اثر را از خود نشان داد.

کلیدواژه ها

Palladium, MTT assay, Colon cancer, Metal complex., سرطان روده, کمپکس پالادیوم, فسفر ایلید.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.