بررسی اثرکورکومین بر التهاب و تغییرات سطح سرمی پروتئین های فاز حاد در موش های مبتلا به آرتریت سال ۱۳۸۷ - ۱۳۸۶
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 2، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_MUQ-2-3_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 238
نویسندگان
Urmia University
Urmia University
Urmia University
Urmia University
چکیده
زمینه وهدف آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن است که با تورم مفصل و التهاب بافت سینوویال مشخص می شود. پروتئین واکنشی C (CRP) و سرولوپلاسمین به عنوان بیومارکرهای مهم برای بسیاری از بیماری های التهابی شناخته شده است. کورکومین ترکیب بسیار فعال و مسئول رنگ زرد زردچوبه و دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می باشد. در این مطالعه اثر کورکومین بر روی التهاب پنجه و میزان سرمی CRP و سرولوپلاسمین در موش های آرتریتی بررسی گردید. روش بررسی در این مطالعه تجربی آرتریت در موش های صحرایی نر با تزریق زیر جلدی اجوانت کامل فروند در کف پای راست حیوانات القا شد. گروه ها به ترتیب شامل: کنترل، آرتریتی دریافت کننده حامل، آرتریتی که ۷ روز قبل از القای بیماری ۳۰ میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین دریافت کردند، آرتریتی تحت تیمار با ۳۰ میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین و آرتریتی تحت تیمار با ۳ میلی گرم بر کیلوگرم ایندومتاسین بودند. در گروه های، ۲، ۴ و ۵ درمان ۷ روز بعد از القای بیماری شروع و روزانه به مدت ۱۴ روز به حیوانات خورانده شد. ضخامت پنجه در روزهای (قبل از تزریق) ۱، ۵، ۱۰، ۱۵ و۲۰ بعد از تزریق اجوانت اندازه گیری شد. در پایان دوره آزمایش موش ها کشته شده و نمونه خونی از آن ها جمع آوری گردید. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و پس آزمونTukey تجزیه و تحلیل شدند. شرط ۰۵/۰P< اختلاف معنی دار منظور گردید. یافته ها کورکومین به طور معنی داری باعث کاهش تورم پنجه (۰۵/۰P< ) و کاهش میزان سرولوپلاسمین و CRP افزایش یافته در موش های آرتریتی نسبت به موش های آرتریتی تحت تیمار با حامل گردید (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری نتایج به دست آمده اثرات ضد التهابی و احتمالا ضد آرتریتی کورکومین را در درمان آرتریت روماتوئید تایید می نماید.کلیدواژه ها
Rheumatoid Arthritis (RA), Freund’s Complete Adjuvant, Ceruloplasmin, C- Reactive Proteinاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.